Natuurberichten
Pagina 109 van 1700 - 16996 Resultaten

Al sinds 2002 onderhouden Staatsbosbeheer en het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland samen een levende genenbank in het Roggebotzand. Hier staan zeldzame autochtone bomen en struiken, afkomstig van unieke ouderplanten of..

Nederland telt op dit moment elf wolvenroedels en twee solitaire wolven. Bij tien roedels is bevestigd dat er welpen zijn geboren. In totaal zijn er dit jaar minimaal 55 wolvenwelpen aangetoond. Dat blijkt uit de nieuwe..

De herfst is in aantocht en binnenkort zullen de vogels weer naar het zuiden trekken. Dit seizoen is een fijne tijd om met de kinderen op pad te gaan. Het bos blijft natuurlijk een heerlijke en leerzame plek, maar Vogelbescherming..
De zadelsprinkhaan is een van de meeste bedreigde sprinkhaansoorten van ons land. De meeste dieren bevinden zich op de Veluwe, maar ook daar gaat de soort op veel plekken achteruit. Uit onderzoek blijkt onder andere dat de..

Bosmuizen hebben nog steeds jongen en komt de Vlaamse gaai nu echt uit Vlaanderen?..

De akkerhommel is een van de meest algemene hommelsoorten in Nederland die in bijna elke tuin voorkomt. Toch weten we vrijwel niets over de plekken waar de koninginnen van deze soort overwinteren...

De oleanderpijlstaart staat te boek als een zeer zeldzame trekvlinder uit subtropische gebieden, die zelden in ons land wordt gezien. Dit jaar (en ook vorig jaar al) is dat anders. Er zijn tientallen meldingen van deze prachtige..

Snorkelen wordt steeds populairder. Lekker op je gemak genieten van het zeeleven in helder water, bijvoorbeeld in Zeeland. Je ziet mooie en vreemde dieren. Zoals de extreem dunne zeenaalden met hun trompetsnuit. Het is nu de week..

Baardmannetjes zwermen uit en heb jij wel eens een baardmos gezien? ..