Natuurberichten

Pagina 1143 van 1681 - 16803 Resultaten

In mei en juni is de sint-jacobsvlinder een regelmatig voorkomende soort die ook in het binnenland wordt gezien. In juni en juli is de sint-jansvlinder aanwezig, en hoewel ze niet eens familie van elkaar zijn worden deze twee wel..


Lees verder 10 juli 2014   10 jaar oud
Boerenzwaluw

Insectenetende vogels, zoals spreeuw en boerenzaluw gaan sterker achteruit in gebieden met hoge concentraties van de neonicotinoïde imidacloprid in het oppervlaktewater. Dit blijkt uit een analyse van gedetailleerde gegevens over..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud
Reuzenchampignon

Tijdens een excursie van oud-Jeugdbondsleden voor Natuurstudie in ’s Gravenland werden Reuzenchampignons gevonden. In een smalle berm van een beukenlaan werden twee al wat oudere exemplaren ontdekt. Reuzenchampignons vallen op..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud

Mollen zijn niet meteen de meest populaire zoogdieren. Hoewel hun gewroet de bodem gezond maakt, zorgt hun graafgedrag ,en vooral de molshopen die daar het resultaat van zijn, ervoor dat ze in gazonminnend Vlaanderen geen graag..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud

Slangen zijn populaire terrariumdieren. Elke zomer worden in de media exotische slangen gemeld die rondkruipen in woonwijken en natuurgebieden. Het zijn ware ontsnappingskunstenaars die gemakkelijk uit een niet zorgvuldig..


Lees verder 9 juli 2014   10 jaar oud

Er broeden voor het eerst grote zilverreigers in de Lepelaarplassen. Drie broedparen hebben een nest in het Plan Roerdomp, een gebied dat door Het Flevo-landschap is ingericht in het kader van het Beschermingsplan Moerasvogels van..


Lees verder 8 juli 2014   10 jaar oud
Eekhoorn VOOR EENMALIG GEBRUIK

Uit jaarlijkse tellingen die de Zoogdiervereniging, in samenwerking met het CBS en Sovon, organiseert blijkt dat de eekhoornpopulatie in 2013 is afgenomen ten opzichte van 2012. Ook tussen 2008 en 2011 ging het niet goed met de..


Lees verder 8 juli 2014   10 jaar oud
Beukennootjes in Volmast

Amerikaanse eiken, zomereiken en beuken tezamen hebben dit jaar een iets minder dan gemiddeld mastjaar. Samen zullen ze naar schatting rond de drie miljoen kilo aan vruchten produceren. Vooral aan de zomereiken zitten maar weinig..


Lees verder 8 juli 2014   10 jaar oud

De komende weken breekt de stierenbronst weer aan. Iets wat ook zijn invloed heeft op het landschap. Om hun concurrenten te imponeren woelen stieren met kop en poten in de grond. De verse stierenkuilen die zo ontstaan hebben een..


Lees verder 7 juli 2014   10 jaar oud
Ringslang

In Vlaanderen en Nederland is de Ringslang een uiterst zeldzame verschijning. Al decennialang komt deze ongevaarlijke slangensoort nauwelijks voor ten noorden van de Maas en ten westen van de Nederlandse Grote Rivieren (de..


Lees verder 7 juli 2014   10 jaar oud

Archief