Natuurberichten

Pagina 1173 van 1679 - 16790 Resultaten

Nog nooit zijn er zo vroeg in maart zoveel vlinders doorgegeven als dit weekend. Alleen van de kleine vos zijn er al vele duizenden gezien. De meeste vind je nu in stad en dorp...


Lees verder 10 maart 2014   11 jaar oud
Vier tekenstadia op duim

Door de zeer hoge temperaturen loopt het verwachte tekenactiviteitsniveau deze dagen sterk op, en is het extra raadzaam om te controleren op tekenbeten na een dag in het groen. In het zuidoosten wordt zelfs de categorie ‘Zeer..


Lees verder 9 maart 2014   11 jaar oud
Raaf

Het Nationaal Park Maasduinen lijkt er met de raaf een nieuwe vaste bewoner bij te hebben. Voor de camera’s van Dood doet Leven duiken deze grote zwarte vogels regelmatig op. De raaf is een echte aaseter en mede dankzij de..


Lees verder 9 maart 2014   11 jaar oud
Vinpootsalamander

Scholieren van het 6de jaar natuur- en groentechnische wetenschappen van het LTI Oedelem werken voor hun eindwerk aan een project rond de Vinpootsalamander. Ze brengen de populaties in kaart in Zevenkerke en Beisbroek en..


Lees verder 7 maart 2014   11 jaar oud
Zwarte ibis

De uit Zuid-Europa afkomstige zwarte ibis verscheen vanaf eind september 2013 in opvallende aantallen in ons land. Door het uitblijven van echt winterweer konden minimaal tien tot twaalf vogels het bij ons uithouden...


Lees verder 7 maart 2014   11 jaar oud
Het brosse oppervlak van de biotietgraniet

Op de kade in de visserijhaven van Oudeschild op Texel staat op een pallet een grote, vaalrode zwerfkei. Er lagen een paar brokstukken omheen, maar die zijn al door souvenirjagers meegenomen. De kei is een paar weken geleden in de..


Lees verder 6 maart 2014   11 jaar oud

Enkele jaren geleden werd de zeldzame sleedoornpage slachtoffer van de renovatie van een sportpark in Steenwijk. De consternatie die erop volgde heeft nu geleid tot een prima samenwerking en een enorme vooruitgang van de vlinder..


Lees verder 6 maart 2014   11 jaar oud
Rode kelkzwam

Kelkzwammen behoren tot de bekendste winterpaddenstoelen vanwege hun bonte verschijning. In Europa komen vier soorten kelkzwammen voor, waarvan twee in Nederland, namelijk de Rode kelkzwam en de Krulhaarkelkzwam. Deze twee soorten..


Lees verder 5 maart 2014   11 jaar oud
Habitus van Aziatische veldkers

Weer een nieuwe veldkers? Met die vraag riep Rutger Barendse in 2009 op het Natuur.Forum op om uit te kijken naar een niet eerder in België aangetroffen veldkers. De nieuweling is sindsdien op verschillende plekken in België..


Lees verder 5 maart 2014   11 jaar oud
Bijenorchis (Ophrys apifera).

Van een (echte) winter is al enkele weken geen sprake meer. Met de komst van de meteorologische lente nemen we nogmaals de wintergroene orchideeën onder de loep. Ditmaal worden Bijen- en Vliegenorchis belicht...


Lees verder 4 maart 2014   11 jaar oud

Archief