Natuurberichten
Pagina 1321 van 1676 - 16752 Resultaten

Het gaat weer wat beter met de roodrandzandbij. Deze fraaie, deels rood gekleurde bij kwam vroeger op veel plaatsen voor in ons land, maar was nagenoeg overal verdwenen. Tot voor kort was de soort beperkt tot de Biesbosch, waar..

De invoering van het Aziatisch lieveheersbeestje in Europa blijkt achteraf een ernstige vergissing. Het beestje is zo’n twintig jaar geleden bewust geïntroduceerd als bestrijder van bladluizen. Maar dat voordeel weegt niet op..

‘Haai! Haai!’. Doembeelden uit Jaws schoten even door het hoofd van de strandredders van De Panne, toen op 23 juli een Reuzenhaai rustig laveerde in de buurt van pootjesbaders voor de kust...

Het is eindelijk lekker warm zomerweer. De mussen vallen van het dak en de meeste zangvogels doen hun bek niet open. Niet omdat het warm is, maar omdat het broedseizoen voorbij is en er weinig reden meer is om te zingen. Bovendien..

Vanaf eind april tot nu heeft de zeekat langs de Nederlandse kust gepaard en hebben de vrouwtjesdieren hun eikapsels afgezet. In de tussenliggende maanden hebben sportduikers op veel duikplaatsen in de Oosterschelde en in de..

In de Gelderse Poort rukt onverwachts de boslathyrus op. Voorheen was het een zeldzame plant die vooral in bosranden in Zuid-Limburg groeide. Wie nu in de Millingerwaard of in de Klompenwaard een strandwandeling maakt kan met..

Gisteren, zondag 22 juli, werden overal te lande vliegende mieren gemeld. Het waren de bruidsvluchten van de Zwartbruine wegmier. Bij mieren zijn enkel de mannetjes en koninginnen gevleugeld. Gisteren, bijna een maand later dan..

De distelvlinder is altijd in erg wisselende aantallen aanwezig. In het recente topjaar 2009 werden er vele tienduizenden gezien, de afgelopen jaren waren er veel minder. In mei is deze trekvlinder ons land binnengekomen en nu..

De tijd van rijpe frambozen, bramen en Japanse wijnbessen is aangebroken. De eerste bramen en Japanse wijnbessen kun je nu oogsten. Rijpe zomerframbozen hangen al iets langer aan de struiken; herfstframbozen zijn ongeveer vanaf..

Dit jaar lijkt een heel goed jaar, zo niet het beste jaar ooit, te gaan worden voor de Zwarte Ibis. Deze voornamelijk in Zuidoost-Europa broedende soort is dit jaar al op meerdere plaatsen in Nederland langdurig waargenomen en in..