Natuurberichten
Pagina 164 van 1676 - 16753 Resultaten

Het ijzer dat de wateren rond Antarctica vruchtbaar maakt, komt vooral uit de diepe, opwellende wateren en de bodems aldaar. Dat blijkt uit het promotie-onderzoek van NIOZ marien biogeochemicus Hung-An Tian in de Amundsen Zee en..

Op en rond Bonaire haalt men opgelucht adem. De olieramp die vorige week de kust van Bonaire bereikte, heeft minimale schade veroorzaakt. Dat is mede te danken aan de snelle reactie en opruimactie van de lokale overheid van..

In zowel 2014 als 2019 leidde een ongekende uitbraak van veldmuizen tot tientallen broedgevallen van velduilen in Friese weilanden. Ook 2023 was een piekjaar met ruim vijftig broedparen in Friesland. Regelmatige muizenuitbraken..

Atalanta's hebben de winter overleefd en lente-orvlinder is ontpopt en bezoekt berken...

De komende maanden wordt er weer flink geteld in de Utrechtse natuur. Met verrekijker en tablet trekken onderzoekers door de provincie om vast te leggen hoeveel bijzondere broedvogels ze tegenkomen. Ook dagactieve zoogdieren zoals..

Het is de drukste tijd van het jaar voor de haas. De rammeltijd, oftewel de paartijd, is aangebroken. Mannetjeshazen, die ram of rammelaar worden genoemd, gaan actief op zoek naar vruchtbare vrouwtjes, de moeren. Eenmaal gevonden..

De duizenden vlindertellers weten het al lang, maar nu is het ook wetenschappelijk vastgesteld: vlinders tellen zorgt voor positieve effecten op het welbevinden. Daarnaast zorgt het voor een grotere verbondenheid met natuur en zet..

Willem Roos is nog niet lang lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging, maar hij deed op een van zijn eerste excursies al een leuke vondst. In de duinen vond op een dood dennentakje trillende klontjes. Een trilzwam dus, en..

Natuurfilmer Arthur de Bruin maakte voor RAVON een serie films van één minuut over de schoonheid van onze (onderwater)natuur. Deze keer staan de amfibieën van ons land centraal. Duik mee onder water met salamanders, kikkers en..