Natuurberichten

Pagina 175 van 1701 - 17006 Resultaten

Koningin van C. nicobarensis kruipt door een opening de H. papuanum-mierenplant in.

Na de zonnige dagen van de afgelopen weken knalde het blad uit de bomen. In de tuin scharrelden de mieren over de klinkers. Ze verslepen de zaadjes met mierenbroodjes van sneeuwklokje, viooltjes, de eerste zaadjes van de stinkende..


Lees verder 14 april 2024   1 jaar oud
eenstijlige meidoorn

Meidoorn is al aan het bloeien en het roomvleklieveheersbeestje zie je in de lente...


Lees verder 14 april 2024   1 jaar oud
Nachtvlinders en micro's

Voor het 5000-soortenjaar in de Gelderse Poort in 2022 werden de verwachtingen ruim overtroffen, met in totaal meer dan 6200 soorten. De spectaculaire resultaten zijn nu toegelicht in een magazine vol informatie, foto’s en..


Lees verder 13 april 2024   1 jaar oud
Aruban whiptail lizard (Cnemidophorus arubensis).

Aruba, Bonaire en Curaçao herbergen unieke ecosystemen met verschillende soorten hagedissen die nergens anders ter wereld voorkomen. Daaronder zijn drie endemische soorten: de Arubaanse renhagedis, de Bonairiaanse renhagedis en de..


Lees verder 13 april 2024   1 jaar oud

Betere gebiedsbescherming voor boerenlandvogels is hard nodig, concludeert Vogelbescherming Nederland op basis van het gisteren gepubliceerde rapport van Sovon Vogelonderzoek in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 13 april 2024   1 jaar oud
Gewone wimperzwam

Ken jij deze piepkleine paddenstoel? En smaragdlibellen sluipen vandaag uit...


Lees verder 13 april 2024   1 jaar oud

Uit onderzoek blijkt dat in FSC-gecertificeerde bossen 2,7 keer meer grote bedreigde zoogdieren leven dan in bossen zonder certificering. Joeri Zwerts van de Universiteit Utrecht kwam tot deze conclusie na onderzoek uitgevoerd op..


Lees verder 12 april 2024   1 jaar oud
De ringslang komt in Nederland in verschillende waterrijke gebieden voor

In het voorjaar valt vooral de bedrijvigheid van de nestenbouwende en broedende vogels op, maar ook ringslangen hebben voor hun eieren een nest nodig: een broeihoop. Op verschillende plekken in het land helpen vrijwilligers hen..


Lees verder 12 april 2024   1 jaar oud
De Kempesfles vanaf de zuidzijde.

Deze week is het nieuwe rapport over het referentiemeetnet vennen online verschenen. In dit meetnet worden al 46 jaar elf Nederlandse vennen gemonitord. De effecten van vermesting, verzuring en klimaatopwarming zijn terug te zien..


Lees verder 12 april 2024   1 jaar oud
Oostelijke ringslang (Natrix natrix persa)

In Nederland is de ringslang (Natrix helvetica) inheems. Op enkele locaties in Nederland is de oostelijke ringslang (Natrix natrix) echter geïntroduceerd, waaronder in Zuid-Limburg. De exotische oostelijke ringslang handhaaft zich..


Lees verder 12 april 2024   1 jaar oud

Archief