Natuurberichten
Pagina 247 van 1682 - 16816 Resultaten

Het gaat niet goed met de wulp en de regenwulp. De strandlopers namen in Nederland sinds 1990 in aantal af, en ook in de rest van Europa daalt het aantal broedparen. Hoe kan dat? Een nieuwe studie laat zien dat de achteruitgang al..

Pantserjuffers vliegen en kleine kikkertjes kruipen aan land...

In het uiterste zuiden van Limburg leeft de eikelmuis, het zeldzaamste knaagdier van Nederland en een soort die in heel Europa achteruit gaat. In 2022, tijdens het ‘Jaar van de Eikelmuis’, was er veel aandacht voor dit prachtige..

Het is heel gek eigenlijk dat er in Nederland sprake kan zijn van watertekort, in een land waar het op jaarbasis meer regent dan dat er verdampt en waar altijd rivierwater binnenstroomt. En dat is altijd meer dan 600 kuub per..

Japanse duizendknoop in bloei en holenduif heeft derde nest kuikens...

Dat insecten aangetrokken worden door licht weten we al duizenden jaren. De Romeinen gebruikten al olielampen om wasmotten, die een plaag kunnen zijn in bijenkasten, weg te vangen. De vraag waarom insecten op licht afkomen, wordt..

Afgelopen zondag was het prachtig fietsweer. Door geruchten over het verschijnen van vele boletensoorten besloten we een flinke fietstocht te maken naar in mijn ogen kansrijke locaties. De tocht naar een laan in Alkmaar eerder..

Bont uitgedoste bont schaapjes nu te zien en gele kwikstaart komt langs...

Op Landgoed Junne bij Ommen is gewerkt aan het herstel en de uitbreiding van het bos. Omdat het landgoed grotendeels Natura 2000-gebied is, zijn er subsidiemogelijkheden voor herstel en ontwikkeling van de boshabitats. Afgelopen..

Een zoetgeurende paarse zee, over kilometers uitgestrekt. De heide op de Sallandse heuvelrug is na weken van regen tot volle bloei gekomen. Het ziet er gezond uit. Maar schijn bedriegt. “Het kost ontzettend veel werk om de heide..