Natuurberichten
Pagina 277 van 1703 - 17030 Resultaten

Hout, bos(sch), laar, lo, el(e), wald, holt en nog veel meer... Allemaal bostoponiemen, ook wel bosplaatsnamen genoemd, geïnventariseerd op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Veel huidige plaatsnamen..

Op veel plekken in het land is de zomervakantie al losgebarsten. Helaas vergeten we te vaak dat de natuur meer is dan een decor om te ontspannen. Vooral loslopende honden, op plekken waar dat niet is toegestaan, vormen een groot..

Libellen worden verdeeld in twee groepen, de juffertjes, vaak klein en slank, en de ongelukkig gekozen naam ‘echte libellen’ die groter en forser zijn. Van die laatste groep zijn de glazenmakers de komende tijd volop te zien. Dit..

De baars is een van de meest voorkomende vissoorten van Nederland. Met zijn gestreepte lichaam en rode vinnen is deze soort erg gemakkelijk te herkennen. In juli kun je in de sloten en meren veel jonge baars zien zwemmen. Lekker..

Op een Engels landgoed maakte de grote weerschijnvlinder een spectaculaire rentree. Hoe komt dat, en wat kunnen we er in Nederland van leren? Ook hier breidt de grote weerschijnvlinder zich inmiddels uit, maar zo massaal als in..

Toen ik achttien was stond ik wel eens achter de bar in het lokale buurtcentrum. Ik weet nog goed dat ik een keer een vreemde blik kreeg van een klant. Er zat lippenstift op het glas en die was niet van hem, oeps. Ik tapte een..

Populierenpijlstaart vliegt ritselend rond en ree fluit om aandacht...

Een jaar geleden ging de eerste schop in de grond voor de herinrichting van de uiterwaard Salmsteke aan de Lek bij Jaarsveld. Met als stip op de horizon een toekomstbestendige uiterwaard waar ruimte is voor natuurontwikkeling en..