Natuurberichten
Pagina 288 van 1704 - 17036 Resultaten

Zoogdieren in beschermde tropische gebieden ontkomen niet aan de invloed van menselijke activiteit. Ook niet als die activiteit buiten het beschermde gebied plaatsvindt. Tot die conclusie komt een nieuwe internationale studie in..

Van een wolvenroedel uit het Vlaamse Hechtel-Eksel zijn de afgelopen maanden drie nakomelingen omgekomen in het Nederlandse verkeer. Eerder overleefden drie andere wolven uit deze roedel hun doortocht in ons land niet. In totaal..
Onze dijken, dammen en duinen beschermen ons tegen het water. Maar de zeespiegel stijgt en de rivieren moeten meer water afvoeren door hevigere neerslag. Moeten we ons zorgen maken dat het water komt of valt het mee? Wat levert..

Strandbroeders als strandplevier, bontbekplevier en dwergstern zitten in de verdrukking. Eigenlijk zijn onze stranden te druk voor deze vogels om in rust te kunnen broeden. En dat terwijl recreatie en broedvogels prima samen..

Sint-Janskruid bloeit volop en eikenpage fladdert al rond eiken...

Het ondieper maken van uiterwaardplassen met grond en baggerspecie levert niet per se de natuurwinst op die ervan werd verwacht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van OBN Natuurkennis. De voorgestelde win-win-situatie is daarom..

Vanaf 1983 zijn grote grazers geherintroduceerd voor natuurbeheer. De Slikken van Flakkee was hiermee het eerste gebied in Nederland waar gemengde natuurlijke begrazing werd ingezet. Staatsbosbeheer-teamleider Camiel Beijersbergen..

Geen ijsvingertjes door de droogte en mol komt boven de grond. ..

De rivierrombout is een vrij zeldzame libellensoort die voorkomt in alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden..