Natuurberichten
Pagina 684 van 1703 - 17022 Resultaten

Kleine rietgans komt aan in Nederland; agaatvlinder vliegt...

Na bijna twintig jaar voorbereidingen gaat het internationale ruimtestation ISS binnenkort dieren volgen met behulp van een speciale antenne. Het Vogeltrekstation van het NIOO gaat de nieuwe technologie deze herfst al gebruiken om..

Hij hoort hier niet, maar heeft wel een link met Nederland. Na de eerste waarnemingen, nog voor de Tweede Wereldoorlog, bleef de exotische Blauwe zwemkrab een zeldzame verschijning, al verdween het dier nooit helemaal. Vooral..
Het reguliere hooikoortsseizoen is bijna voorbij. De grassen zijn grotendeels uitgebloeid en ook de bloeiperiode van bijvoet komt ten einde. Toch duurt het hooikoortsseizoen op sommige plaatsen nog voort door de bloei van..

In duingebied Oranjezon leven konikpaarden en Hereford-runderen. De mest van deze dieren heeft een sterke aantrekkingskracht op jonge rugstreeppadjes. Vooral paardenmest blijkt aanlokkelijk. Omdat de mesthopen grote aantallen..

De meest gebruikte methode voor de taxonomische identificatie van boomstammen is houtanatomie. Het aantal experts met deze langdurige opleiding neemt echter af, terwijl de technologie zich intussen verder ontwikkelt. Houtanatomen..

De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst acht miljoen ton plastic in de zee. Het blijkt bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Daarom sloegen..

Nieuwe natuur: daarbij hoort niet alleen moeras of bos, maar ook akkernatuur. Provincie Gelderland heeft vorig jaar een nieuwe akker bij Vorden in de Achterhoek ingezaaid met rogge en allerlei oude akkerkruiden. De meeste soorten..