Natuurberichten
Pagina 722 van 1682 - 16819 Resultaten

Begin maart is voor het eerst dit jaar de Meidoorn-jeneverbesroest op Wilde jeneverbes aangetroffen in het Dwingelderveld en iets later in Zwolle en Nijmegen. Deze vondsten zijn opvallend vroeg, omdat sommige alternatieve..

Sinds 2017 screenen RAVON en de Universiteit Gent (B) vervellingen en dode slangen op de exotische en invasieve schimmel Ophidiomyces ophiodiicola. Deze schimmel kan bij slangen 'Snake Fungal Disease' (SFD) veroorzaken. Omdat deze..
De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat snel; zowel zichtbaar als onzichtbaar. De impact boven de grond, in de bodem én onder het wateroppervlakte is enorm. Flora en fauna hebben het moeilijk, soorten verdwijnen en..

Eikenprocessierupsen zijn geen pretje, maar vanaf april moeten we ook daar weer het beste van maken (naast het coronavirus...). Met de goede aanpak geven de rupsen steeds minder overlast. Waar u ook woont of werkt: gebruik en..

De coronacrisis houdt ons aan huis gekluisterd. Alleen in speciale gevallen gaan we nog op pad. Dat betekent dat we, meer dan ooit, kunnen genieten van het ontluikende voorjaar in de tuin. Zeker als de temperatuur wat hoger wordt..

Oliekevers behoren tot de onfortuinlijke insecten die in de laatste decennia sterk achteruit zijn gegaan. Recent lijkt het aantal waarnemingen van oliekevers toe te nemen. Nieuwe vindplaatsen bevinden zich vooral nabij dijken..

Om de waterkwaliteit in De Groote Meer van de Brabantse Wal te behouden, wordt binnenkort een filter van ijzerzand aangelegd. Deze innovatieve oplossing houdt de waterkwaliteit in één van Nederlands grootste vennen op peil. Water..

De Cambodjaanse regering heeft de plannen voor de bouw van twee waterkrachtdammen geannuleerd en kondigde aan dat het de komende tien jaar geen nieuwe waterkrachtdammen zal bouwen in de Mekong-rivier. Fantastisch nieuws dat..

Vorig jaar maart meldden wij dat er acht kolonies waren van de invasieve en overlastgevende mier het mediterraan draaigatje. Nu, een jaar later, zijn er al achttien kolonies bekend. Meer dan een verdubbeling dus in één jaar tijd...

Veel natuur in Nederland wordt begraasd en dan denken we meteen aan schapen, runderen, paarden, herten, wilde zwijnen of zelfs wisenten of waterbuffels. Maar in het water huist nog een grazer en wel een die een enorme invloed..