Natuurberichten
Pagina 73 van 1677 - 16768 Resultaten

De Nationale Natuurwerkdagen staan weer voor de deur. Je bent van harte uitgenodigd om op 1 en 2 november te komen snoeien, knotten en planten in een natuurgebied bij jou in de buurt. Samen met duizenden andere vrijwilligers help..

Op zaterdag 26 oktober 2024 reikte Vogelbescherming de Gouden Lepelaar uit. De prijs wordt al sinds 1974 jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een uitzonderlijke wijze vogels beschermen. Winnaar van dit jaar is Hidde Bult, die..

Najaarstrek van vogels geeft kans op bijzondere waarnemingen. ..

De winter is een tijd dat de meeste insecten, dus ook de meeste vlinders, niet actief kunnen zijn. De lage temperatuur en het gebrek aan voedsel maken dat ze in winterrust gaan. Hoe ze dat doen, is per soort verschillend. Er zijn..

In heel Nederland zijn de bomen tegenwoordig voor een groot deel geel gekleurd. Dit wordt veroorzaakt door korstmossen, met als belangrijke speler het vals dooiermos. Ook op andere substraten, zoals hardhout en steen, is dit..

Glanzende goudgele paddenstoelen in het bos en barmsijzen zijn echte acrobaten. ..
Tijdens een paddenstoelenexcursie wordt er een onbekende gordijnzwam aangetroffen. Om op het spoor van galgordijnzwammen te komen is het eenvoudig genoeg om dan even de tong in het midden van de hoed te plaatsen. Indien het een..

Alleen zand? Dacht je dat langs de Noord- en Zuid-Hollandse kust alleen zand ligt? Dan heb je het mis. Daar kom je achter als je al wandelend een groepje mensen treft dat zich afwijkend gedraagt. Ben je nieuwsgierig en behalve in..

Wat maakt de moerbei toch zo'n geheimzinnige boom? Misschien de naam, de zeldzaamheid in het wild, de lekkere vruchten of de ongenadige vlekken die de vruchten op het tuinmeubilair kunnen geven? Hoe dan ook, een ontmoeting met een..

Het is een drukke tijd voor eekhoorns en spot nu reuzenzwammen in de bomen. ..