Natuurberichten
Pagina 759 van 1681 - 16807 Resultaten

Een flinke schep veengrond wordt verwijderd uit de oever van een sloot in De Wieden. Zo is vrijdag 11 oktober de officiële start gemaakt met een nieuw traject waarbij onder regie van de provincie Overijssel slootoevers van zowel..

In Leiden komen deze week meer dan 700 wetenschappers en beleidsmakers samen op de Biodiversity_Next conferentie. Zij willen op deze bijeenkomst eerste stappen zetten om een wereldwijde infrastructuur op te zetten om informatie..

Behalve twee bekende veel gegeten zeekreeften, leven er in onze Noordzee nog andere kreeften. Vooral deze blijken een 'fanclub van aanhangers' te hebben: parasitaire pissebedden die zich aan ze vastklampen. Onlangs werd een..

Een belangrijke factor voor het al dan niet slagen van bosverjonging is wildschade; oftewel de mate waarin herten, reeën, varkens, hazen, konijnen en ander wild de verjonging in het bos beschadigen. Welke manieren en middelen zijn..

Het Wereld Natuur Fonds presenteert 'Bodemprijs': een video-serie over natuurvriendelijke landbouw. Met persoonlijke verhalen van boeren en onderzoekers. Het gaat over de kansen die zij zien voor boer én natuur om optimaal samen..

Zonnevelden zijn noodzakelijk voor de energietransitie, maar doen ook een nieuwe ruimteclaim in ons overvolle landje. Ze hebben een grote invloed op het landschap. Om het gesprek over de inpassing in het landschap op gang te..
De achteruitgang van de Europese hamster of korenwolf is al jarenlang gaande en doet zich niet alleen in Nederland voor, maar in vrijwel alle leefgebieden in West- en inmiddels ook Midden-Europa. Vaststaat dat verandering in de..

De extra paddenstoelenexcursies naar de duinen van de Baaknol te Schoorl van de afgelopen weken, trokken niet alleen veel geïnteresseerden, maar brachten ook nieuwe soorten paddenstoelen voor het gebied aan het licht. Belangrijk..

Op 26 oktober organiseren Natuur en Milieufederaties voor de 15de keer de Nacht van de Nacht. Doel is om de hoeveelheid lichtvervuiling te verminderen en energie te besparen. Echte duisternis wordt steeds zeldzamer en elke..

De Beekrombout was lange tijd een erg zeldzame soort in Nederland, maar heeft zich recent sterk uitgebreid. Ook in het beheergebied van Waterschap Aa en Maas duikt hij op steeds meer plekken op. Het blijkt mogelijk om het..