Natuurberichten

Pagina 80 van 1677 - 16765 Resultaten

Ook het Twentse Punthuizen is veel natter dan normaal.

Voor de biodiversiteit is maaien noodzakelijk. Anders overwoekeren bepaalde grassen de meer kwetsbare vegetatie. Maar door de vele regen dit jaar zijn veel terreinen erg nat en kunnen boswachters de maaiwerkzaamheden minder goed..


Lees verder 11 oktober 2024   6 mnd oud
Brandganzen

Ganzen zijn nu massaal op weg naar Nederland. Heb jij de karakteristieke V-vorm al gezien in de lucht? ..


Lees verder 11 oktober 2024   6 mnd oud
Paling

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de paling, de ooit alomtegenwoordige vis die zo zeldzaam is geworden dat de Chinese maffia betrokken is bij een..


Lees verder 10 oktober 2024   6 mnd oud

Niet alleen bijen en hommels, maar ook vogels ondervinden grote gevolgen van neonicotinoïden: een groep pesticiden die wordt gebruikt in de landbouw. Nieuw onderzoek van Wageningen Universiteit (WUR), gepubliceerd in het..


Lees verder 10 oktober 2024   6 mnd oud

Ondanks succesverhalen over groeiende aantallen sneeuwluipaarden, Europese bizons of berggorilla’s in het wild gaat het wereldwijd nog steeds slecht met de natuur. Uit het nieuwste internationale Living Planet Report van het..


Lees verder 10 oktober 2024   6 mnd oud
Paardenhaartaailing

Op zoek naar olifantenoren en witte paardenhaartaailingen in het bos...


Lees verder 10 oktober 2024   6 mnd oud

Een groep natuurvorsers liep afgelopen zaterdag door een Goois natuurgebied op zoek naar paddenstoelen, toen ze tijdens het doorzoeken van een eikenbosje werden geconfronteerd met een groep Gewoon varkensoren. Er werden al..


Lees verder 9 oktober 2024   6 mnd oud
Kamsalamander

In de Loonse en Drunense Duinen speelt zich een succesverhaal af. Daar blijkt een van de zeldzaamste amfibieën van ons land, de kamsalamander, aan een opmars bezig te zijn. En dat terwijl deze soort sinds de jaren negentig op veel..


Lees verder 9 oktober 2024   6 mnd oud
Roodbruine slanke amaniet

Roodbruine slanke amaniet nu te vinden en zwarte spechten hakken erop los...


Lees verder 9 oktober 2024   6 mnd oud
Net uit het ei gekropen Antilliaanse leguaan. (eenmalig exclusief wmr)

Een recente pilotstudie toont aan dat de nesten van de Antilliaanse leguaan op Sint Eustatius door andere plant- en diersoorten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor verkoeling, jacht en voortplanting. Dit benadrukt het belang van..


Lees verder 8 oktober 2024   6 mnd oud

Archief