Natuurberichten

Pagina 814 van 1701 - 17005 Resultaten

Goudpootzandbij - primair

Dat we te maken hebben met een alarmerende achteruitgang van insecten is inmiddels algemeen bekend. En dat bestrijdingsmiddelen daar een rol bij spelen ook. De vraag is wat we er concreet aan gaan doen om die trend te keren. De..


Lees verder 20 mei 2019   6 jaar oud
Wolf

Door nieuw beeldmateriaal is het eerste wolvenpaar van Nederland bevestigd en is er de mogelijkheid dat er deze zomer jonge wolven worden grootgebracht op de Veluwe. Hoewel er sinds de zomer van 2018 weer wolven zijn op de Veluwe..


Lees verder 19 mei 2019   6 jaar oud

In Nederland leven meerdere schelpdieren uit de familie der dunschalen. De Glanzende dunschaal (Abra nitida) komt voor in de Noordzee in wat dieper water. Eind jaren 80 dook het dier ook op in ondieper water in het Deltagebied...


Lees verder 19 mei 2019   6 jaar oud
Grassen in berm komen volop in bloei

Voor mensen die allergisch zijn voor graspollen breekt een zware periode aan. Volgens de verwachting van Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum begint rond 25 mei de piekperiode van het..


Lees verder 18 mei 2019   6 jaar oud
Opnames Natuurrijk met Maud Hawinkels

Maud Hawinkels is vanaf zaterdag 18 mei weer te zien in een nieuwe serie van het ‘net even anders dan anders’ natuurprogramma van Omroep Brabant: Natuurrijk. Het programma is wekelijks te zien om 18:00 uur...


Lees verder 18 mei 2019   6 jaar oud
Hoeve Stein combineert natuurbeheer en melkveehouderij

Op Hoeve Stein in het Zuid-Hollandse Oukoop wordt sinds 2011 geëxperimenteerd met natuurbeheer door een melkveebedrijf. Wageningen Environmental Research onderzocht op verzoek van de provincie hoe de omvorming van het bedrijf is..


Lees verder 17 mei 2019   6 jaar oud
sporenbed langs provinciale weg in de Achterhoek

Langs verschillende wegen in Gelderland en Utrecht zijn zandbedden aangelegd. Dit is onderdeel van een proef om te onderzoeken welke maatregelen het meest effectief zijn om aanrijdingen met reeën te voorkomen. De proef gaat vier..


Lees verder 17 mei 2019   6 jaar oud

De Atlas Leefomgeving, de Atlas Natuurlijk Kapitaal en de Nationale Energie Atlas zijn klaar voor de toekomst. Alle drie de Atlassen zijn omgezet naar een nieuwe omgeving. Wat is er anders? ..


Lees verder 16 mei 2019   6 jaar oud
Muskusrat

Vanwege de graverij van muskusratten, een knaagdier afkomstig uit Noord-Amerika, komt de waterveiligheid in gevaar en kunnen er ongelukken gebeuren. Een praktijkproef waarbij in een aantal grote gebieden enkele jaren niet is..


Lees verder 16 mei 2019   6 jaar oud
rups grote wintervlinder - primair

Plaatselijk zijn er in de Nederlandse bossen nu erg veel rupsen aanwezig. Men spreekt zelfs al van plagen. Het gaat vooral om rupsen van de grote en kleine wintervlinder. Eiken worden kaalgevreten, maar ook allerlei andere..


Lees verder 16 mei 2019   6 jaar oud

Archief