Natuurberichten

Pagina 874 van 1681 - 16807 Resultaten

De intrek van Europese en Amerikaanse aal is sterk achteruitgegaan. Daarom wordt er nu veel energie gestoken in het ontwikkelen van kennis en nemen van maatregelen. Vrijwilligers spelen op internationaal niveau een belangrijke rol..


Lees verder 11 april 2018   7 jaar oud

April doet wat hij wil, zo ook met onze loofbossen. De bosbodem in sommige bossen verandert in een kleurrijk tapijt. Door de kleuren wit, blauwpaars en geel worden deze bossen een lust om naar te kijken, en nodigen uit om er in te..


Lees verder 10 april 2018   7 jaar oud
Zeearend

Twee zeearenden zetelden vorig jaar in een machtig nest in Nationaal Park de Alde Feanen. Daar zouden ze dit jaar vast weer gaan broeden. Niet dus… ze betrokken een vlakbij gelegen haviknest. De verjaagde haviken kraakten..


Lees verder 10 april 2018   7 jaar oud
De brand wordt aangestoken in een hoek van het heideveld. Deze plek is zo gekozen dat de brand zich langzaam tegen de wind in moet verplaatsen. Om het af te branden heideveld is een strook van 5 meter gemaaid en nat gemaakt, zodat de brand doodloopt op deze rand

Recent werd in Breda een stuk heide van 50 bij 40 meter afgebrand met als doel natuurbeheer, het doel was hier om de heide te verjongen. Dit klinkt gevaarlijk, maar deze gecontroleerde branden zijn niet te vergelijken met..


Lees verder 9 april 2018   7 jaar oud
citroenvlinder - primair

We hebben er vrij lang op moeten wachten, maar het afgelopen weekend was top voor de vlinders. Vele duizenden vlinders zijn gezien. Het meeste de vlinderoverwinteraars, maar ook zijn er al flink wat vlinders uit de pop gekomen...


Lees verder 9 april 2018   7 jaar oud
Bloei van prunus op 7 april 2017 foto gemaakt met GrowApp.today

Volgens De Natuurkalender loopt de natuur nog zo’n anderhalve week achter op het gemiddelde van de afgelopen 17 jaar. Die achterstand loopt snel terug met de zeer hoge temperaturen. De komende dagen komen van veel boomsoorten..


Lees verder 8 april 2018   7 jaar oud
Platte oester

De inheemse Platte oester had het in het verleden zwaar. Een ziekte in een strenge winter, overbevissing en later verdringing door de exotische Japanse oester, deden de tweekleppige sterk afnemen. In 2010 namen duikers in de..


Lees verder 8 april 2018   7 jaar oud
Grote kudde koniks in de Oostvaardersplassen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen winter leidde de sterfte van wilde dieren in de Oostvaardersplassen tot een heftige maatschappelijke discussie. Nu de media-aandacht wegebt blijft er een aantal prangende vragen liggen voor wildbeheer en natuurbeleid...


Lees verder 6 april 2018   7 jaar oud
Levendbarende hagedis

De ooit zo algemene levendbarende hagedis kent een sterke achteruitgang in Nederland, maar ook in andere delen van Europa. Wat hiervan de oorzaak is, is onbekend. RAVON vraagt daarom uw hulp om dit te onderzoeken...


Lees verder 6 april 2018   7 jaar oud
Berk in bloei

Mensen met allergie voor berkenpollen kunnen de komende tijd weer hooikoortsklachten ervaren. Door het zachte lenteweer zullen komende week steeds meer berken in bloei komen. De berk verspreidt sterk allergeen pollen. Doordat het..


Lees verder 6 april 2018   7 jaar oud

Archief