Natuurberichten
Uitgever: Stichting ANEMOON
Stichting ANEMOON (ANalyse Educatie en Marien Oecologisch ONderzoek) is een organisatie voor vrijwilligers onderzoek in het mariene milieu.Pagina 9 van 48 - 479 Resultaten

Mossels zijn gezond en lekker. Oesters zijn al chiquer, maar het hoogst gewaardeerd is de Sint-Jacobsschelp. Die eet je alleen in de betere visrestaurants. Heel onverwacht gratis en massaal zo'n dure delicatesse in ons eigen..

Wie denkt dat we alles weten over onze zeeweekdieren, heeft het mis. En ook niet alles komt in het nieuws. Zoals de vondst van een raadselachtig zeeslakje dat in maart 2017 levend werd verzameld bij de Brouwersdam. Een exoot die..

Het noorderlicht is bij ons een zeldzaam fenomeen. Veel mensen trokken afgelopen zondag en maandag naar de kust om 's avonds zelf te kijken. Maar ook overdag is het strand interessant; lekker loeren naar wat de golven aanvoeren!..

Strandbezoekers, natuurliefhebbers en wetenschappers werken op 25 maart samen om de schelpenstand op de Nederlandse Noordzeekust in kaart te brengen. Kom naar een van de locaties op het strand en tel mee! ..

Vorig jaar kwamen allerlei reacties binnen na een natuurbericht op Nature Today over valentijnsschelpjes. Daaronder waren ook berichtjes over andere potentiële valentijnssoorten. Welke zeedieren hebben nog meer een link met..

Afgelopen zomer zagen waarnemers in het Grevelingenmeer rode bollen die delen van de bodem bedekten. De bollen zien er zacht uit en doen denken aan pompons op een wollen muts. Ze worden gevormd door een nieuw roodwier uit de..

Het zoetwatermosdiertje Hislopia prolixa werd in 2011 in Japan ontdekt en beschreven. Nu, tien jaar later, verschijnt het voor het eerst in Europa. Gaat deze gloednieuwe exoot de wereld veroveren?..

Het strand is niet alleen een zandbak voor mensen om in te spelen. Het is ook een belangrijk stuk vergeten natuur met unieke levensgemeenschappen. Ontdek met de hulpmiddelen van Het Groene Strand wat er leeft en aanspoelt en geef..

Kinderen met enige interesse in de natuur weten verrassend vaak het antwoord op de vraag: 'wat eten de grootste walvissen in zee?'. Het antwoord is: hele kleine garnaaltjes. Deze garnaalachtigen, krill genaamd, leven vooral in de..

Op 30 april 2022 werden in de Oosterschelde nabij Goes de eerste exemplaren gevonden van een voor ons land nieuw roodwier. Dit kreeg de naam Stomp rendiergeweiwier. In juli werd de soort wat verder noordwestelijk gevonden. De..