Natuurberichten
Pagina 939 van 1683 - 16823 Resultaten

De wilde kat rukt op vanuit het zuiden. Uit onderzoek met gezenderde wilde katten en cameravallen is nu duidelijk dat de wilde kat zich definitief thuisvoelt in het Vijlenerbos bij Vaals. Hij plant zich voort en verspreidt zich..

Het lijkt erop dat de fraaie Korrelige taaiplaat flink aan het toenemen is in ons land. Hoofdoorzaak is de toename van dode populierenstammen, het meest geliefde substraat van de Korrelige taaiplaat. Populieren zoals Witte abelen,..

Zomertortels druppelen weer in het land binnen. Inderdaad: druppelen, want het zijn er wéér minder dan vorig jaar. De zorgen over het lot van de zomertortel worden internationaal gedeeld. Daarom wordt nu gewerkt aan een..

Op voorstel van BLWG-lid Henk Timmerman is onlangs een brug in park Frankendael in Amsterdam vernoemd naar bioloog C.M. van der Sande Lacoste (1815-1887). Hiermee eert de BLWG zijn diensten voor de studie van mossen en korstmossen..

Wat hoor ik daar? Is dat nu een boomkikker? Of toch niet? Stel, je bent in het veld en je hoort een beestje roepen maar je weet niet wat het is. Misschien is het wel een boomkikker. In de veldgids staat dat ie hard roept, maar wat..

Ze zijn binnenkort weer volop te krijgen: aardbeien van de volle grond. Dit is ook de tijd dat de aardbeivlinder vliegt. Niet dat je deze snel te zien krijgt, want het is een onopvallend vlindertje en bovendien komt hij maar..
Voor het eerst werd een boomkikker in het natuurgebied Siëndonk in het Kempen~Broek gehoord. Vanuit Vlaanderen heeft de boomkikker dit nieuwe gebied weten te koloniseren. ..
De relatieve lage temperaturen in april heeft de ontwikkeling van eikenprocessierupsen sterk vertraagd, onder andere doordat de bladontplooiing van eiken lang op zich liet wachten en traag verloopt. Hierdoor hebben natuurlijke..

Een scholeksternest verdwijnt bij een stormvloed in de golven. Australische zangvogels raken oververhit tijdens een hittegolf. Een groep Amerikaanse zwaluwen sterft massaal door onverwacht heftige nachtvorst in hun broedgebied...

Het is geen zeldzame of bedreigde vlinder in Nederland en toch hebben heel veel mensen nog nooit een groentje gezien. Dat komt onder meer doordat hij een prima camouflagekleur heeft en het niet een soort is die je in je tuin gauw..