Natuurberichten
Pagina 957 van 1683 - 16829 Resultaten

De drie Natuurkalendervogels die zich als eerste in het jaar laten horen, blijken verschillende trends te laten zien in de tijd. De roffel van de grote bonte specht liet zich de afgelopen vijf jaar bijna drie weken eerder horen..

Meer dan 25% van de Europese sprinkhanen wordt met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit de net gepubliceerde Rode Lijst van de IUCN. De informatie werd in twee jaar samengebracht door 150 sprinkhanenspecialisten, waarvan drie uit..

Als de nachttemperatuur boven het vriespunt komt zijn er direct weer nachtvlindermeldingen. Eerder berichtten we al over soorten die op stroop afkomen zoals zwartvlekwinteruil en wachtervlinder. Ook de voorjaarspanners zijn nu..

Begin februari zijn de eerste jonge eekhoorns te verwachten. Dat betekent dat er bij het kappen van bomen goed gelet moet worden op de aanwezigheid van nesten van eekhoorns. ..
Afgelopen week leek het wel lente waardoor je bijna zou vergeten dat we nog midden in de winter zitten. Tijdens zo'n zachte, vochtige winterperiode zijn er altijd veel paddenstoelen te vinden. Op allerlei op de grond liggende dode..

In de Volkskrant van 31 januari onderbouwde Frank Berendse zijn visie op de nodige transitie in de landbouw. In onderstaand bericht, dat op 7 februari ook op de opiniepagina van die krant wordt gepubliceerd, betogen de..
Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) heeft voor 2017 de twee in Nederland voorkomende kleine marterachtigen gekozen als speerpuntdieren: de hermelijn en de wezel. Deze keuze is gemaakt omdat er nog relatief weinig bekend is..

Het afsluiten van het Haringvliet in 1970 was een dreun voor de kustbroedvogels van het Haringvliet. Nu de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier gaan, krijgen deze vogels het tij weer mee. “Een geweldige kans om het Haringvliet..

In 2012 werd de vermiljoenkever voor het eerst aangetroffen in Nederland. Na veel inventarisaties is deze bijzondere soort inmiddels bekend van aardig wat populaties. Door de strikte bescherming zullen veel terreinbeheerders nu..

Over de dramatische achteruitgang van de bruine eikenpage in Nederland is al eerder alarm geslagen. Landelijk zijn we sinds 1992 maar liefst 95% van de bruine eikenpages kwijt geraakt. Op de zandgronden is hij nog maar op een paar..