Natuurberichten
Pagina 960 van 1701 - 17006 Resultaten

Pasen ligt al weken achter ons, maar toch is het nu de tijd om eieren te zoeken. Vlindereitjes worden nu volop afgezet en als je weet waarop te letten, kun je van een aantal soorten vrij gemakkelijk de eitjes te zien krijgen...

De hommelwerksters komen er aan. Maart en april waren de maanden van de hommelkoninginnen, die uit hun winterslaap kwamen. Maar nu wordt het mei: de maand waarin de werksters beginnen met hun taakjes. De eerste zijn al..

Vanaf dit voorjaar zwemmen er weer zalmen in de Geul. Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat en Stichting Visstandbeheercommissie Geul & Zijbeken (VBC) voeren een experiment uit met het uitzetten van zalm in deze heuvellandrivier...

Het is vandaag precies 300 jaar geleden dat David de Gorter, dé grondlegger van de Nederlandse floristiek, werd geboren. Reden voor FLORON om in dit jubileumjaar terug te blikken op ‘Driehonderd jaar planten kijken in Nederland’,..

Bijna negen op de tien bijenvolken in ons land hebben de winter overleefd. Jaarlijks worden bij het begin van de lente tellingen gedaan onder imkers. De uitkomst van het onderzoek na de winter van 2016-2017 is met een..

Wintervoedselveldjes zijn een maatregel om zaadetende akkervogels de winter door te helpen. Maar waar halen muizenetende roofvogels ’s winters hun voedsel? In braakvegetaties wemelt het van de muizen. Echter, verrassend genoeg..

Het is zo gek nog niet om als excursieleider eerst een verkenningstocht door het excursiegebied te maken alvorens aan de excursie te beginnen. Vooral bij paddenstoelenexcursies is dit zogenaamde 'voorlopen' geen overbodige luxe...
Met de ontdekking van een boommarter in het Geuzenbos komt de boommarter nu in heel Amsterdam voor. Vooral wildcamera’s van onderzoekers en nieuwsgierige Amsterdammers brachten de kolonisatie van Amsterdam in beeld. Verder lijkt..

Op 14 april 2017 werden in Valkenburg de vraatsporen van de rupsen van een nieuwe nachtvlinder gevonden. Deze micro, die nog geen Nederlandse naam heeft, hoort tot de familie van de purpermotten. De wetenschappelijke naam,..

Het RIVM heeft voor Nederland de maatschappelijke kosten van de ziekte van Lyme bepaald. De ziekte blijkt jaarlijks bijna 20 miljoen euro te kosten. Ernstige infecties en langdurige klachten na de behandeling van Lyme veroorzaken..