Natuurberichten
Pagina 960 van 1683 - 16830 Resultaten

Honderden vrijwilligers hebben naar schatting ruim 4.700 kilo aan padden, kikkers en salamanders overgezet in het voorjaar van 2016. De vrijwilligers, verenigd in paddenwerkgroepen, hebben met name eind maart en begin april bergen..

Komend weekend, zaterdag 28 en zondag 29 januari, is het weer zo ver: we gaan tuinvogels tellen met de 14de Nationale Tuinvogeltelling. Grote vraag dit jaar is hoeveel kool- en pimpelmezen er geteld zullen worden. Bij..

Vorige week struikelde je er bijna over in de Leuvenumse bossen. De baard van Koning Winter: ijshaar. Een zeldzaam kunststukje van de natuur...
De Pontische rododendron is een prachtige struik die haar oorsprong kent in zuidwestelijk en zuidoostelijk Europa. Vanwege de bloemen en dekking voor wild werd de plant in de 18e eeuw massaal aangeplant op landgoederen in..

Nu we een wat koudere winterperiode hebben, vragen mensen zich af welke invloed dit heeft op de vlinders die nu in overwintering zijn. De meeste soorten zijn ei, rups of pop in de winter. Een paar soorten brengen de winter als..
Waar natuurliefhebbers al tijden op hoopten, is bewaarheid: aan de oevers van de Koedood bij Rotterdam zijn bevervraatsporen ontdekt! Zover binnendijks zijn bevers tot op heden niet geweest. De komst van de bever is een kroon op..

Voor de eerste keer is een Rode Lijst-beoordeling uitgevoerd van alle natuurlijke en halfnatuurlijke Europese habitattypen, wat een totaalbeeld oplevert van de toestand van 480 habitats in 35 landen van Europa. Belangrijkste..

De Zoogdiervereniging heeft 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de Laatvlieger. De laatvlieger is een vleermuissoort die voorkomt in steden en dorpen, maar waar we toch weinig over weten. De Zoogdiervereniging organiseert in 2017..

Als in november de eerste nachtvorsten zijn geweest kun je ze verwachten, de zwartvlekwinteruilen. Vanaf dan zijn ze de hele winter aanwezig en actief als het niet al te koud is. Tot in maart kom je ze nog geregeld tegen. Voor..
Eind december vorig jaar werd op een afgestorven eik in de Schoorlse duinen de voor ons land zeer zeldzame Zwarte korstkogelzwam gevonden. In ons land staat deze soort bekend als verteerder van dood hout, in zuidelijker streken..