Natuurberichten

Uitgever: Atlas Natuurlijk Kapitaal

Onze samenleving draait op natuurlijke hulpbronnen. De ondergrond levert drinkwater, wind levert energie, onze bodem produceert voedsel. Er is echter nog een wereld te winnen in de manier waarop we ons natuurlijk kapitaal benutten. Efficiënter, beter afgestemd en slimmer werken heeft grote voordelen voor bedrijven, burgers en overheden, zeker op de lange termijn. De natuur is bovendien een bron van inspiratie en kennis om de majeure uitdagingen van dit moment als verstedelijking en klimaatverandering duurzaam op te lossen. De Atlas Natuurlijk Kapitaal helpt daarbij.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 7 - 67 Resultaten

Delft

Een hele week speciaal in het teken van de boom? Ja! Van 9 t/m 14 mei wordt de boom in het zonnetje gezet. WeMakeThe.City Green organiseert de Week van de Boom in Amsterdam en Almere in combinatie met de Boominfodag. Een week lang..


Lees verder 9 mei 2022   1 week oud

Tijdens de Atlas Werkconferentie Online op donderdag 21 april lanceert de Atlas Natuurlijk Kapitaal de Groene Baten Planner. Vanaf dan is de Groene Baten Planner beschikbaar in de 3D plan-tools Tygron en ArcGis (Esri). Maken..


Lees verder 14 april 2022   1 maand oud
Tuin akkerwinde - primair

Ons klimaat verandert. Help jij mee hittestress en wateroverlast te lijf te gaan? Doe van 12 tot en met 14 april mee aan de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert deze week samen met vele partners. Het doel? Samen..


Lees verder 31 maart 2022   1 maand oud
Tilburg stedelijk gebied

Twee jaar geleden zegde ze haar baan op en begon ze de stichting guerrilla gardeners. Cerian van Gestel is bioloog en ‘aanjager’ van guerrilla gardening in Nederland. “Pak de klimaatverandering bij je voordeur aan. Maak je eigen..


Lees verder 17 maart 2022   2 mnd oud

De Atlas Leefomgeving staat tien jaar online! We hebben al onze thema's in een nieuw jasje gestoken. Daar hebben we achter de schermen hard aan gewerkt. Onze teksten zijn nu duidelijker en onze informatie sluit beter aan bij de..


Lees verder 3 maart 2022   2 mnd oud
Voedselbos Schellinkwoud

In 2019 verscheen het boek 'Voedselbos' van ontwerper en tuinauteur Madelon Oostwoud. Binnenkort verschijnt het vervolg onder de titel 'Voedselbosrand'. Voedselbossen waren even geleden nog pionierswerk, maar de belangstelling is..


Lees verder 16 februari 2022   3 mnd oud
Lutra lutra. Otter

Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021. Een kleine greep uit nieuws uit de natuur waar we als Atlas-redacteuren blij van worden. Van de terugkeer van..


Lees verder 23 december 2021   4 mnd oud

De volle focus op klimaat en een structurele plek voor jongeren aan de politieke tafel. Daar werkt de Jonge Klimaatbeweging (JKB) aan. Tijdens de Klimaattop in Glasgow zaten zij aan de eettafel met Mark Rutte. Atlas Leefomgeving..


Lees verder 25 november 2021   5 mnd oud
Rode Geuzen opzoek naar gele plomp en waterlelie

In de Atlas Natuurlijk Kapitaal geven zes nieuwe kaarten een beeld van de toxische druk van giftige stoffen en stoffenmengsels in het Nederlandse oppervlaktewater. Hoe hoger de druk, hoe meer het leven in en rond het water wordt..


Lees verder 5 november 2021   6 mnd oud

Atlas Leefomgeving organiseert op 26 oktober de workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Serge Calon is een van de initiatiefnemers van 52wekenduurzaam. Er..


Lees verder 14 oktober 2021   7 mnd oud

Archief