Natuurberichten

Uitgever: Atlas Natuurlijk Kapitaal

Onze samenleving draait op natuurlijke hulpbronnen. De ondergrond levert drinkwater, wind levert energie, onze bodem produceert voedsel. Er is echter nog een wereld te winnen in de manier waarop we ons natuurlijk kapitaal benutten. Efficiënter, beter afgestemd en slimmer werken heeft grote voordelen voor bedrijven, burgers en overheden, zeker op de lange termijn. De natuur is bovendien een bron van inspiratie en kennis om de majeure uitdagingen van dit moment als verstedelijking en klimaatverandering duurzaam op te lossen. De Atlas Natuurlijk Kapitaal helpt daarbij.

Pagina 3 van 8 - 76 Resultaten

Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost wel de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten? Atlas gaat in gesprek met Cindy en Ilvy: de één heeft een succesvolle poel aangelegd, de ander moest..


Lees verder 16 september 2021   2 jaar oud

De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen. Hoewel ze een stadsmens is, gaat ze nog graag terug naar haar ‘roots’. Laura..


Lees verder 5 augustus 2021   2 jaar oud

Kan de productie van ons voedsel anders, beter en duurzamer? Herenboeren denkt van wel. Namelijk door mensen te betrekken bij hun voedselproductie. En door landbouw en natuurherstel hand in hand te laten gaan. Wat dit oplevert?..


Lees verder 29 juli 2021   2 jaar oud
scooter

Atlas-medewerker Stéphanie Wesselink is een geboren en getogen Rotterdammer en een echt stadsmens. Maar ze is ook gek op de natuur. Die staat onder druk in steden. Stéphanie interviewt Roxy Tacq, adviseur belangenbehartiger bij de..


Lees verder 24 juni 2021   2 jaar oud

Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe kaart Monumentale Bomen. De kaart laat alle bomen uit het Landelijk Register van Monumentale Bomen van de Bomenstichting zien. Er staan hele bijzondere bomen op de kaart. Lees..


Lees verder 10 juni 2021   2 jaar oud
Bijen

Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat stelt de WHO op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit. De voedselproductie loopt bijvoorbeeld gevaar als we de bodem uitputten, en bestuivers..


Lees verder 27 mei 2021   2 jaar oud
Dordwijkzone van boven

Hoe kan de Dordtse openbare ruimte een kwaliteitsimpuls ondergaan én plek bieden aan tienduizend extra woningen? De transformatie van de Dordwijkzone tot een Stadspark XXL, vol mogelijkheden voor natuur, recreatie en cultuur,..


Lees verder 13 mei 2021   2 jaar oud
viooltjes planten

Met zoveel mogelijk tegels eruit Nederland groener maken. Dat is het doel van het NK Tegelwippen 2021. De gemeente Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Stichting Duurzame Week werken samen om bewoners van Utrecht..


Lees verder 1 april 2021   3 jaar oud

Het is vandaag Darwin-dag. Darwin veranderde voorgoed onze kijk op onze ontstaansgeschiedenis. Met zijn laatste werk uit 1881 veranderde hij ook onze kijk op de worm. Die is onmisbaar voor onze bodem. En wormen kunnen helpen om..


Lees verder 12 februari 2021   3 jaar oud

Het IVN wil met het ‘Tuiny Forest-project’ op zoveel mogelijk plekken in Nederland mini-bosjes plaatsen om zo de biodiversiteit in de leefomgeving te vergroten. Miranda Mesman, projectleider Atlas Leefomgeving, legde zo’n ‘tuiny..


Lees verder 7 januari 2021   3 jaar oud

Archief