Natuurberichten

Uitgever: Heimans en Thijsse Stichting

Heimans en Thijsse Stichting
Deel deze pagina

Pagina 1 van 1 - 9 Resultaten

Bronzen Spreeuw, Heimans en Thijsse Prijs

Op 6 november wordt tijdens het Heimans en Thijsse-symposium de prestigieuze Heimans en Thijsse Prijs uitgereikt aan Ton Lenders, Martin Melchers en Johan Vollenbroek. De drie laureaten representeren drie belangrijke aspecten van..


Lees verder 18 oktober 2021   4 dgn oud
Paard van Troje

Grijpen we als natuurliefhebbers de kans om natuurbehoud en -herstel de broodnodige impuls te geven via de Omgevingswet? Of laten we ons overtroeven door mensen die andere belangen hebben? Op 6 november staat deze vraag centraal..


Lees verder 3 oktober 2021   2 wkn oud
Sneeuwklokje in bloei

De eerste meldingen van gewoon sneeuwklokje in bloei komen al binnen op Natuurkalender.nl. We verwachten de meeste meldingen van eerste bloei rond 1 februari. Dit is bijna twee weken eerder dan gemiddeld over de afgelopen 300..


Lees verder 24 januari 2021   8 mnd oud
Thijsse en prins Hendrik in boot op excursie met het kunstwerk De Spreeuw van de Heimans en Thijsse Prijs

Kent u iemand die veel betekent voor de natuur in Nederland? Die op gedreven en bevlogen wijze zich hard maakt voor natuurbescherming? Die met veel enthousiasme werkt aan het warm maken van mensen voor de natuur? Ja? Dan horen wij..


Lees verder 17 januari 2021   9 mnd oud
Bloemrijke dijk in de Ooijpolder

Hoe gaan we biodiversiteit beschermen? De visie van Chris van Leeuwen, de biodiversiteitspionier van de vorige eeuw en de grondlegger van het hedendaagse natuurbeheer geeft concrete handvatten. Op 10 september organiseert..


Lees verder 15 augustus 2020   1 jaar oud
Bibliotheek Heimans en Thijsse Stichting in Hugo de Vries Centrum

Zaterdag 7 maart is Arnold van Vliet benoemd als voorzitter van de Heimans en Thijsse Stichting. Hij volgt Frank Berendse op die voor zijn belangrijke rol de Zilveren spreeuw ontving. Van Vliet ziet veel kansen om met de..


Lees verder 11 maart 2020   1 jaar oud
Vrijwilligers met verrekijkers

Op zaterdagmiddag 2 november 2019 organiseert de Heimans en Thijsse Stichting het symposium met de titel ‘Burgers of overheid? Natuurbescherming in de 21ste eeuw’. Moeten burgers weer het voortouw nemen in de natuurbescherming?..


Lees verder 10 september 2019   2 jaar oud
Edwin

Zaterdagmiddag 23 september ontvangt Ben Koks de Heimans en Thijsse Prijs voor zijn ongelooflijk grote inzet om natuur in akkerbouwgebieden van Groningen nieuwe kansen te geven. Terwijl in grote delen van Nederland het agrarisch..


Lees verder 21 september 2017   4 jaar oud
Grootstchalige en intensieve landbouw in zuidelijk Flevoland

De discussie over het nieuwe Europese landbouwbeleid is volop losgebarsten. De uitkomst zal doorslaggevend zijn voor de toekomst van de natuur in Europa, zeker in Nederland waar landbouw en natuur nauw met elkaar zijn verbonden...


Lees verder 25 augustus 2017   4 jaar oud

Archief