Natuurberichten

Uitgever: Ecologisch Adviesbureau Maes

Het Ecologisch Adviesbureau Maes (gestart 1992) houdt zich bezig met de ecologie en cultuurhistorie van het landschap. Hoofdthema's zijn onderzoek naar en advies over de wilde, autochtone, bomen en struiken en de cultuurhistorie van bossen, parken en landgoederen; naast onderzoek naar muurvegetatie en vegetatie van stromend water.

Pagina 1 van 1 - 3 Resultaten

Vijlenerbos, hotspot van wintereiken-beukenbos met de zeldzame wilde appel

Op dit moment is er een groot draagvlak voor de aanplant van bomen. Meer bomen is gunstig voor de CO2-huishouding, voor het vangen van fijnstof en biedt nieuwe mogelijkheden voor een gevarieerd landschap met meer biodiversiteit...


Lees verder 24 mei 2020   4 jaar oud
Bekendelle bij Winterswijk. Hier verdween de winterlinde. Op de foto de zeldzame ruwe iep

Niet zelden hoor je het advies of de wens: "Aan de natuur overlaten, dan komt het vanzelf goed." Ophouden met kappen, dunnen en beheren. De natuur kan het zelf veel beter en de natuur gaat ons ook zeker overleven. Dat is waar en..


Lees verder 18 april 2020   4 jaar oud
Berijpte viltroos

Het gaat niet goed met de wilde bomen en struiken in Nederland. De helft van de circa honderd soorten is zeldzaam en wordt bedreigd. Enkele zijn al regionaal en zelfs landelijk uitgestorven. De zorg voor de wilde bomen en struiken..


Lees verder 15 maart 2020   4 jaar oud

Archief