Natuurberichten

Uitgever: Caribbean Netherlands Science Institute

Pagina 1 van 1 - 5 Resultaten

Queen conch.

Het Caribbean Netherlands Science Institute onderzoekt samen met het Queen Conch Lab van de Florida Atlantic University de gevolgen van een veranderende samenstelling van zeegrassoorten op lokale kroonslakpopulaties. Deze slak is..


Lees verder 3 februari 2023   1 jaar oud
Red-bellied Racer on Saba

'Alsophis rufiventris' is een niet-giftige slangensoort die alleen voorkomt op Saba en Sint Eustatius. Dat gebied beslaat slechts elf procent van hun oorspronkelijke leefomgeving. Er is weinig bekend over de soort, dus het is..


Lees verder 30 november 2021   2 jaar oud
Close-up of settler

Diadema zee-egels spelen een cruciale rol binnen een gezond koraalrifecosysteem door algen weg te grazen en kaal substraat te creëren waar jonge koralen zich kunnen vestigen. Het doel van het RAAK PRO Diadema-project is om..


Lees verder 6 oktober 2020   3 jaar oud
Deploying Moreef modules

Een nieuwe studie vergeleek de effectiviteit van drie populaire kunstmatige riffen om de visdichtheid rond Saba en Sint Eustatius te vergroten. De onderzoekers ontdekten dat een complexe interne structuur, met meer schuilplaats,..


Lees verder 9 september 2020   3 jaar oud
Lime Butterfly

De resultaten zijn gepubliceerd van een vier jaar durend onderzoek naar de verschillende vlindersoorten op St. Eustatius gedurende de wintermaanden in 2009-2012. Dit project gaf nieuw inzicht in de vlinders van Caribisch..


Lees verder 12 mei 2020   3 jaar oud

Archief