Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Deel deze pagina

Pagina 1 van 15 - 141 Resultaten

Jaar-tot-jaar schommelingen in zeewatertemperatuur zijn deels verantwoordelijk voor grootschaliger schommelingen in de stand van zeevissen. Dit blijkt uit een wereldwijde modelstudie door onder andere Wageningen University &..


Lees verder 18 januari 2022   1 week oud

Uit de jaarlijkse monitoring van de otterpopulatie in Nederland door Wageningen Environmental Research blijkt dat het aantal verkeersslachtoffers in 2020 minder gegroeid is dan in voorgaande jaren. De verkeersmortaliteit blijft..


Lees verder 26 december 2021   4 wkn oud

Begin december is het Agroforestry Netwerk Nederland officieel gelanceerd. Het netwerk, waar Wageningen University & Research lid van is, gaat agroforestry de komende jaren op de kaart zetten als toekomstbestendige en..


Lees verder 20 december 2021   1 maand oud
Otter kent geen grenzen meer

De otterpopulaties in Nederland en Duitsland groeien richting elkaar. Uit genetisch onderzoek is gebleken dat de populaties in Nederland en het oosten van Duitsland zijn gemixt in Nedersaksen afgelopen jaar. Dit is een succes in..


Lees verder 16 december 2021   1 maand oud
Pasture and young secondary forest Brazil - Anhembi

Tropische bossen worden in een alarmerend tempo gekapt en omgezet in andere vormen van landgebruik. Een nieuwe studie, gepubliceerd in Science, laat zien dat hergroeiende tropische bossen zich verrassend snel herstellen op..


Lees verder 12 december 2021   1 maand oud

Moerassen, kwelders, uiterwaarden, venen en vennetjes - meer dan negentig procent van deze wetlands in Europa zijn drooggelegd om plaats te maken voor andere vormen van landgebruik. Hiermee zijn veel soorten dieren en planten uit..


Lees verder 11 december 2021   1 maand oud

De bosoppervlakte in Nederland is in de afgelopen vier jaar met 1925 hectare (0,5 procent) verder afgenomen. Dat blijkt uit een recente analyse van Wageningen Environmental Research (WENR). De onderzoekers zien minder netto..


Lees verder 2 december 2021   1 maand oud

Tijdens een bezoek aan Aruba hebben onderzoekers John Janssen en André van Proosdij van Wageningen University & Research samen met Erik Houtepen van Carmabi een drietal plantensoorten ontdekt die nooit eerder gevonden zijn op..


Lees verder 25 november 2021   2 mnd oud
Toren

In het Loobos bij Kootwijk staat een nieuwe toren die helpt bij onderzoek naar broeikasgassen. Op vrijdag 12 november 2021 is hij officieel geopend. Deze observatietoren voor ecosystemen meet onder andere de CO2-opname door het..


Lees verder 17 november 2021   2 mnd oud

Komt er ooit nog een Elfstedenstocht, of kunnen we dit vergeten? Volgens internationaal onderzoek in Nature Geoscience wordt de kans steeds kleiner. Wereldwijd warmen meren op en zullen de ijsdagen afnemen. “Deze opwarming is niet..


Lees verder 19 oktober 2021   3 mnd oud

Archief