Natuurberichten

Uitgever: Werkgroep NESTKAST

Pagina 1 van 1 - 6 Resultaten

Pimpelmeesje bij nestkast in de sneeuw

Tot nu toe is het voorjaar warm en erg droog. Hoe anders was dat vorig jaar. Het koude voorjaar van 2021 had grote gevolgen voor veel vogels die in nestkasten broeden. Die indruk ontstond al tijdens het broedseizoen, maar is nu..


Lees verder 20 mei 2022   1 jaar oud
Koolmees voor nestkast

Grote kans dat de mees in je nestkastje net het eerste ei heeft gelegd. Vorig jaar legde de gemiddelde Nederlandse koolmees op 17 april haar eerste ei. Dat blijkt uit één van de grootste jaarlijkse bevolkingsonderzoeken onder..


Lees verder 23 april 2021   2 jaar oud
nestkast onderzoek lead

Heb je al jonge mezen gezien? De vrijwilligers van de werkgroep NESTKAST in ieder geval wel. Zij vieren hun tienjarig jubileum met een uitgebreid verslag van het broedseizoen van 2018. In totaal bekeken ze al bijna een miljoen..


Lees verder 24 mei 2019   4 jaar oud
Koolmezen en pimpelmezen in één kast, 2017

Uit het jaarverslag van de landelijke werkgroep NESTKAST blijkt dat in 2017 de nestbouw en eileg van onder andere Koolmees en Ringmus zeer vroeg op gang kwam. Door de koele tweede helft van april en de lage voedselbeschikbaarheid..


Lees verder 23 maart 2018   5 jaar oud
Parus major. Koolmees

De verkleining van de legselgroottes bij de Koolmees en Pimpelmees die al een paar jaar aan de gang is, zette ook in 2016 door. Dat blijkt uit een analyse van de landelijke werkgroep NESTKAST van gegevens van ruim 9000 legsels van..


Lees verder 14 april 2017   6 jaar oud
Parus major. Koolmees

De eerste tekenen van een zeer slecht broedseizoen voor kool- en pimpelmezen druppelen binnen. Mezen doen er alles aan om te redden wat er te redden valt, maar zonder resultaat. In het begin van het seizoen wisselden warme en..


Lees verder 7 juni 2016   7 jaar oud

Archief