Natuurberichten

Dossier: Droogte

Deel deze pagina

Pagina 24 van 25 - 244 Resultaten

De afgelopen weken heeft het nauwelijks geregend, en volgens het KNMI is de droogte ondanks de buitjes van deze dagen voorlopig nog niet voorbij. Veel planten en dieren hebben hier last van; voor anderen is het voorlopig juist..


Lees verder 28 april 2011   11 jaar oud
Teek

De teken zijn weer flink actief. Er werden in het eerste weekeinde van april weliswaar minder teken gevangen dan in voorgaande jaren, maar toch schoten de vangsten flink omhoog ten opzichte van de afgelopen maanden. Het..


Lees verder 6 april 2011   11 jaar oud

Hoewel klimaatverandering negatieve effecten zal hebben op veel dagvlindersoorten, blijkt dat de opwarming niet alleen maar nadelig is. De kans op kolonisatie van nieuwe gebieden neemt toe door warmere en zonniger omstandigheden...


Lees verder 15 februari 2011   11 jaar oud
Grenspark kempen~Broek, informatiepaneel.

Vorig weekend regende het veel, heel veel. De Maas zwol zonder al te grote problemen aan, maar vooral kleinere beken zorgden in zowel Belgisch als Nederlands Limburg en Brabant voor problemen. Dorpskernen, akkers, campings,..


Lees verder 19 november 2010   11 jaar oud
Boomkikker

Met de amfibieën in Nederland gaat het de goede kant uit. Cijfers van het RAVON-Meetnet Amfibieën laten dit zien. Al komen enkele bijzondere soorten wel uit een heel diep dal en verdienen extra aandacht...


Lees verder 14 oktober 2010   11 jaar oud
Veldgentiaan

Ze zijn laat dit jaar, de gentiaantjes in de duinvalleien van Noord- en Zuid-Holland. We hebben het over de Slanke gentiaan en de Veldgentiaan. In normale zomers bloeien deze zeldzame soorten half augustus uitbundig. In 2010 komen..


Lees verder 6 september 2010   11 jaar oud
Veenmosvuurzwammetje

Het Veenmosvuurzwammetje, een paddenstoel van levend hoogveen, houdt zich ondanks grillig weer aan zijn natuurkalender...


Lees verder 28 juli 2010   11 jaar oud

Hitte kan leiden tot bijzondere taferelen in de natuur. Wat dacht u van vleermuizen die midden overdag tussen de spelende kinderen boven het zwembad vliegen om hun dorst te lessen?..


Lees verder 20 juli 2010   11 jaar oud
Verdroogd grasveld met afgevallen bladeren, droogte

Uit de zware onweersbuien afgelopen nacht viel een flinke plons water op het inmiddels zeer droge Nederland. De hoeveelheid is echter niet voldoende om de droogte op te lossen. Wat is het effect van deze droogte op de natuur...


Lees verder 11 juli 2010   11 jaar oud
Kwartelkoning

Tijdens de eerste landelijke kwartelkoningentelling van afgelopen 28 en 29 mei zijn voorlopig 14 kwartelkoningen gehoord. Dit is het laagste aantal ooit bij een simultaantelling van deze geheimzinnige nachtbraker. Vorig jaar..


Lees verder 11 juni 2010   12 jaar oud

Archief