Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 52 van 90 - 891 Resultaten

Nederland is een paddenstoelensoort rijker: de Zuidelijke lantaarnzwam uit het Middellandse Zeegebied. Deze herfst werd hij voor het eerst aangetroffen op een olijfboom in een tuin. De boom was mogelijk al met de zwam besmet toen..


Lees verder 29 november 2017   6 jaar oud

In een Arnhems park verschenen deze herfst meer dan honderd Gekraagde aardsterren. Deze paddenstoel komt overal in Nederland voor, maar zo'n groot aantal is wel bijzonder. De meeste paddenstoelenkenners herkennen deze aardsterren..


Lees verder 15 november 2017   6 jaar oud
Bosbesuil - primair

Je zou het niet denken, want vlinders associëren we toch vooral met warm weer, maar er zijn nachtvlinders die juist in het najaar, als de temperatuur flink daalt, actief worden. Zelfs nu zijn er nog heel wat soorten te vinden als..


Lees verder 14 november 2017   6 jaar oud
bruine winterjuffer - primair

De Vlinderstichting krijgt nu regelmatig mailtjes en telefoontjes van mensen die een juffertje hebben gezien, en dat heel bijzonder vinden voor november. De echte libellentijd is inderdaad al weken voorbij, maar je kunt eigenlijk..


Lees verder 9 november 2017   6 jaar oud

Voor het eerst zijn het niet de pissebedden die in de meeste Nederlandse tuinen zijn gezien. Tijdens de derde editie van de Bodemdierendagen grepen de spinachtigen de macht, op de voet gevolgd door regenwormen en huisjesslakken...


Lees verder 2 november 2017   6 jaar oud
Koolmees met voer

Engelse koolmezen hebben langere snavels dan de Nederlandse. Het verschil van een kleine millimeter is waarschijnlijk het resultaat van de Britse liefde voor het bijvoeren van vogels. Dit blijkt uit genetisch onderzoek van..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
bruinrode heidelibel - primair

Op droge en zonnige momenten kun je op veel plekken nog heidelibellen te zien krijgen. De naam heidelibel is misleidend, want ze vliegen overal en zeker niet alleen in heidegebieden. Ze zijn in het hele land te vinden, ook..


Lees verder 6 oktober 2017   6 jaar oud
Alsemambrosia langs de waterkant

Sommige invasieve exotische planten veroorzaken schade in het waterbeheer of natuurbeheer. Daarom worden ze vaak bestreden. Alsemambrosia kreeg die aandacht tot voor kort niet. Dat lijkt te veranderen nu blijkt dat de soort..


Lees verder 3 oktober 2017   6 jaar oud

Het is bijna tijd voor de Bodemdierendagen. Van 4 tot en met 8 oktober gaan overal in Nederland mensen hun achtertuin in of balkon op om te kijken wat daar leeft. Zo komen we samen te weten hoe het met die onmisbare, maar vaak..


Lees verder 2 oktober 2017   6 jaar oud
Schoolplein in Geldrop

Na de herinrichting van een schoolplein tot Gezond Schoolplein is het sociale klimaat op het plein beter dan daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research (Alterra) en TNO, in opdracht van het ministerie..


Lees verder 23 september 2017   6 jaar oud

Archief