Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 1 van 15 - 150 Resultaten

Gevonden uitwerpselen van de wolf worden onderzocht

Bij het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging komen regelmatig meldingen binnen van mensen die een wolf hebben gezien. De wolven worden vooral gezien op en rondom de Utrechtse Heuvelrug. Hoe houden we de wolvenpopulatie in de..


Lees verder 18 mei 2024   1 week oud
Wolven in de sneeuw op de Hoge Veluwe

In Nederland zijn 51 verschillende wolven met DNA aangetoond tussen eind oktober 2023 en half februari 2024. Ook is in deze periode het territoriale gedrag tussen roedels voor het eerst vastgelegd op beeld en kon via DNA een..


Lees verder 14 mei 2024   1 week oud
Wolf gaat door een dassenpijp

De nieuwste wolfblog van boswachter Frank Theunissen toont beelden waarop de wolf op de Zuidwest-Veluwe door een dassentunnel van dertig centimeter diameter kruipt. Het toont nog maar eens aan dat de wolf maar een klein gaatje..


Lees verder 8 april 2024   1 maand oud
Close-up van een wolf

De wolf is terug in Nederland. Goed voor de natuur, maar het vraagt veel aanpassingen van schapenhouders en mensen met andere (gehouden) dieren. Hoe maak je het zo veilig mogelijk voor je dieren en hoe houd je het werkbaar en..


Lees verder 16 maart 2024   2 mnd oud
Wolf

Bij het DNA-onderzoek voor de monitoring van de wolvenpopulatie in Nederland zijn voor het eerst een aantal van de in 2023 geboren welpen aangetoond. Het gaat om nakomelingen van verschillende roedels op de Veluwe en de roedel in..


Lees verder 22 december 2023   5 mnd oud

De aanwezigheid van wolven in Nederland wordt in kaart gebracht dankzij waarnemingen die binnenkomen bij het Wolvenmeldpunt. Jaarlijks komt er een toenemend aantal meldingen binnen, afgelopen jaar zo'n vijfduizend. Omdat BIJ12..


Lees verder 1 november 2023   6 mnd oud
Spelende wolven op de Veluwe

In ons land leven op dit moment negen wolvenroedels. Dit zijn wolvenparen die jongen hebben gehad. Bij zeven van de negen roedels zijn dit jaar welpen op wildcamerabeelden gezien. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren...


Lees verder 27 september 2023   7 mnd oud

Vorige week ging 'Cees en de Wolf' in première, een theatervertelling over het maken van de succesvolle gelijknamige film. Met in de hoofdrol de natuurfilmer zelf - naast de wolven natuurlijk. De multimediale voorstelling toert de..


Lees verder 24 september 2023   8 mnd oud
Wolf eet van valwild. Onderzoek Dood Doet Leven 2023 © ARK Rewilding Nederland

Afgelopen winter werden er prachtige beelden opgenomen van een roedel wolven die kwam eten van een edelhertenkadaver. Het ging om een aangereden edelhert dat door de terreinbeheerder is teruggelegd in de natuur, zodat het hert..


Lees verder 30 juli 2023   9 mnd oud
Wolf

Op zondagmorgen 9 juli komt het bericht naar buiten dat een persoon in Drenthe gewond raakt door een wolf. De wolf wordt zo’n twee uur later doodgeschoten. Wat is er precies gebeurd?..


Lees verder 9 juli 2023   10 mnd oud

Archief