Natuurberichten

Dossier: Bermen

De lengte van alle wegen in Nederland bedraagt ruim 140 duizend kilometer. Dat betekent dat ín Nederland ruim 250 duizend kilometer aan bermen voorkomt. In die bermen komen veel planten- en diersoorten voor. Goed bermbeheer is dus belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland. Hieronder alle natuurberichten die over bermen gaan.

Pagina 19 van 22 - 212 Resultaten

Bord project Boermarke Wapserveen, NAtuurlijke bestrijding eikenprocessierups

Het project Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups in de gemeente Westerveld, onder leiding van de Boermarke Wapserveen, is succesvol verlopen in 2018. Op de locatie waar natuurlijke bestrijders werden gestimuleerd werden in..


Lees verder 11 september 2018   5 jaar oud
Een van de geïnventariseerde bermen

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling. Zo heeft ook de gemeente Aa en Hunze besloten een start te maken met ecologisch bermbeheer. Het doel: verbeteren van het leefgebied voor streekeigen planten en dieren...


Lees verder 20 juli 2018   5 jaar oud
donker pimpernelblauwtje - primair

Net als voorgaande jaren lopen tientallen vlinderliefhebbers en -fotografen door het enige leefgebied van het donker pimpernelblauwtje in Nederland. Het gaat om een klein stuk berm van een provinciale weg bij Posterholt in..


Lees verder 9 juli 2018   5 jaar oud
bloemrijke berm op Texel

Bermen langs wegen en wateren zijn een belangrijk leefgebied voor planten en dieren. In het bermbeheer gaan veel zaken goed, maar soms ook finaal mis. Daarom voeren De Vlinderstichting en FLORON campagne onder het motto 'Mijn berm..


Lees verder 22 juni 2018   5 jaar oud
grauwe klauwier

In 2015 startte de Werkgroep Boerenbuitengebied Muntendam met het herinrichten van overhoekjes en de verschraling van bermen in het akkerbouwgebied rond Muntendam. De droom was dat de grauwe klauwier zich er weer zou gaan..


Lees verder 21 juni 2018   5 jaar oud
Engels gras langs de A50

Als je op de linker weghelft van de snelweg in de file stilstaat, biedt dit de gelegenheid om de, anders onbereikbare middenberm, te bekijken. Enkele planten die hier groeien horen eigenlijk thuis in zilte kustmilieus. Dankzij het..


Lees verder 19 juni 2018   5 jaar oud
A8 bij Amsterdam

Lonicera ‘green junkie’ is een kamperfoelie die is ontwikkeld om fijnstof uit de lucht op te nemen. Sinds enkele jaren wordt deze fijnstofvreter onder andere rond Amsterdam en in de provincie Noord-Brabant geplant om de..


Lees verder 24 april 2018   5 jaar oud
Boomkikker verkeersslachtoffer

Geef platgereden, doodgevroren of deels gepredeerde amfibieën een tweede leven! Deze dode dieren kunnen ons verder helpen bij het onderzoek naar onder andere virussen, schimmels en decompositie. Zo hopen we op termijn onze..


Lees verder 28 maart 2018   6 jaar oud
Wezel

Het gaat helaas niet heel goed met wezel, hermelijn en bunzing in Nederland. Deze kleine marters zijn daarom beschermd in de provincies Noord-Brabant en Noord-Holland. Om deze kleine struikrovers te helpen hebben de..


Lees verder 22 maart 2018   6 jaar oud
bloemrijk grasland - primair

Komende zaterdag 4 maart wordt in Theater de Junushoff in Wageningen de Landelijke Vlinderdag gehouden. Honderden liefhebbers van vlinders en libellen zijn daar aanwezig om elkaar te ontmoeten, films en presentaties bij te wonen..


Lees verder 28 februari 2018   6 jaar oud

Archief