Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 2 van 12 - 116 Resultaten

Goed nieuws voor scholen die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen inrichten: vanaf 1 mei 2024 kunnen zij een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolpleinen van de Toekomst’. Provincie Noord-Brabant,..


Lees verder 24 januari 2024   2 mnd oud
Kikkerpoel

Gemeenten, waterschappen en de provincie Noord-Brabant slaan opnieuw de handen ineen voor het landschap. Particuliere grondeigenaren en agrariërs kunnen in 2024 en 2025 weer gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Landschap..


Lees verder 19 januari 2024   3 mnd oud
Jacintha Ellers

Professor Jacintha Ellers, een vooraanstaand spreker op het Dutch Caribbean nature-based solutions Symposium, besprak het evoluerende natuurbehoudsperspectief en de dringende behoefte aan ecocentrische strategieën tijdens..


Lees verder 17 januari 2024   3 mnd oud
Kademuur met muurleeuwenbek

Deze maand verscheen de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht over hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land. In deze uitgave onder andere een artikel over de Mark, een riviertje dat in de vorige eeuw..


Lees verder 27 december 2023   3 mnd oud
vrijwilligers meten basiskwaliteit natuur

Goed nieuws voor professionals die aan de slag willen voor Basiskwaliteit Natuur: een gezonde en veerkrachtige natuur in onze dagelijkse leefomgeving. Die kwaliteit kan goed gemeten worden met behulp van vrijwilligers. Dat blijkt..


Lees verder 19 december 2023   4 mnd oud
Black Mangrove roots

Een nieuw samenwerkingsverband tussen het Wereld Natuur Fonds-Nederland (WWF-NL), de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Coastal Dynamics zal het voortouw nemen bij een initiatief om toekomstige instandhoudings- en..


Lees verder 2 december 2023   4 mnd oud
Uur U Groningen - primair

De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat kan angst inboezemen, maar ook hoop geven. Om de crisis op het gebied van klimaat en biodiversiteit te keren, moet alles overal anders. In Zuidoost-Groningen gaan we in gesprek met de..


Lees verder 16 november 2023   5 mnd oud
Kruidenrijk grasland

De overheid moet voortvarender handelen om grote ruimtelijke problemen op te lossen. Vogelbescherming roept daarom samen met acht maatschappelijke organisaties op tot de aankoop van grond. Deze zogenaamde landschapsgronden kunnen..


Lees verder 14 november 2023   5 mnd oud

Een coalitie van 13 partijen waaronder ARK, de ANWB, het Wereld Natuur Fonds, De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten roept de politiek op om meer natuur en ruimte voor recreatie leidend te laten zijn bij..


Lees verder 5 november 2023   5 mnd oud
Rivieren recreatie brug bij Nijmegen

Met de lancering van het 'Manifest Ruimte voor Levende Rivieren' doet een coalitie van 13 partijen waaronder de ANWB, het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten een dringende..


Lees verder 3 november 2023   5 mnd oud

Archief