Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 2 van 8 - 77 Resultaten

Natuurinclusief groen dak met zonnepanelen

Vogelbescherming Nederland is op zoek naar het meest inspirerende natuurinclusieve project of ontwerp van 2023. De inschrijving voor deelname is vanaf vandaag geopend. ..


Lees verder 30 april 2023   1 maand oud
Naitonaal Park Hollandse Duinen

Beschermde gebieden waarin de menselijke invloed wordt beperkt vormen sinds lang de hoeksteen van natuurbescherming. Maar deze aanpak heeft de biodiversiteitscrisis niet kunnen voorkomen. 'Nationaal Park 3.0' is een nieuwe..


Lees verder 26 april 2023   1 maand oud
Bever (foto voor eenmalig gebruik)

Dassen hebben met hun gegraaf een hoop teweeggebracht de afgelopen weken. Treinverkeer in delen van Brabant en Friesland werd stilgelegd, en onder de A50 zijn dassenburchten ontdekt. Net als de das, graaft ook de bever zich een..


Lees verder 12 april 2023   1 maand oud
De natuur werkt lead

MVO Nederland introduceert ‘De natuur werkt. Ook met jou’, een nieuwe campagne voor Natuurlijk Kapitaal. Dit programma – dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit –..


Lees verder 11 april 2023   1 maand oud
Kampina - primair

Onlangs verscheen het Living Planet report waaruit blijkt dat de kwaliteit van de natuur nog altijd ver beneden de maat is. Akkerkruiden, weidevogels, graslandvlinders, graslandpaddenstoelen, akkervogels en kleine marters zoals..


Lees verder 7 april 2023   1 maand oud
Yukon rivier in Canada, van bovenaf.

Van 22 tot 24 maart werd er voor het eerst in 46 jaar weer een VN-waterconferentie gehouden. De conferentie in New York werd afgesloten met een indrukwekkende reeks toezeggingen van regeringen, bedrijven en het maatschappelijk..


Lees verder 2 april 2023   2 mnd oud
Sedumdak in Leidsche Rijn

In de provincie Utrecht ligt zo’n 3500 hectare aan onbenutte daken. Al deze lege plekken bieden kansen voor duurzame energie, waterberging en meer biodiversiteit. Vaak weten mensen en bedrijven niet of hun dak geschikt is voor de..


Lees verder 31 maart 2023   2 mnd oud
Witte kwikstaart Saxifraga

Witte kwikstaart massaal terug en zoek de strandgaper. ..


Lees verder 25 maart 2023   2 mnd oud

Natasja Oerlemans, voedsel- en landbouwexpert van WWF-NL, neemt je mee op haar veldreis naar de Colombiaanse Amazone. Ze ging hier op bezoek bij boeren die voedsel produceren in voedselbossen, een vorm van natuurpositieve landbouw..


Lees verder 24 maart 2023   2 mnd oud
Otter

Ruim 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren laat zien dat de natuur ons goed kan helpen bij uitdagingen met teveel of juist te weinig water. Toch is de natuur geen vanzelfsprekende bondgenoot. ARK Rewilding Nederland (ARK)..


Lees verder 23 maart 2023   2 mnd oud

Archief