Natuurberichten

Pagina 1133 van 1540 - 15399 Resultaten

Klimop op boom

Wanneer Klimop bomen en muren beklimt wordt al gauw de schaar bovengehaald. Klimop zou bomen wurgen en metselwerk aantasten. Maar niets is minder waar: Klimop is geen parasiet en zorgt zelfs voor extra isolatie en een droge muur...


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud

Slechts 35% van de Nederlandse nachtvlinders is momenteel niet bedreigd. Deze schokkende conclusie staat in de voorstudie voor een Rode Lijst, die is opgenomen in het boekje ‘Nachtvlinders belicht’, dat zaterdag 2 maart op de..


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud
Brilzee-eend, Wikipedia, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.

Voor de kust van Goeree is de onlangs de zeldzame brilzee-eend gezien. Deze mooie zee-eend komt normaal gesproken alleen voor in Noord-Amerika, maar is verdwaald en in Nederland terecht gekomen...


Lees verder 28 februari 2013   11 jaar oud
Zeearend

De zeearend op Texel houdt de gemoederen bezig. Zeker nu blijkt dat er niet een, maar twee vogels rondvliegen op Texel! Ze zijn gespot in natuurgebieden van Natuurmonumenten: De Petten en Waal en Burg. Daar vinden de jonge dieren..


Lees verder 27 februari 2013   11 jaar oud
Bulgaria inequinans

De Nederlandse Mycologische Vereniging is een ambitieus project gestart om bruikbare determinatiesleutels te produceren voor alle mogelijk in Nederland voorkomende zakjeszwammen. Hoewel het grootste deel van de..


Lees verder 27 februari 2013   11 jaar oud
Spiderman

In de film Spiderman 2 doet de superheld met zijn web een ei-zo-na crashende trein stoppen. Uiteraard science-fiction, maar zou een spinnenweb dat zo groot is effectief vier volle wagons kunnen tegenhouden? Engelse fysicastudenten..


Lees verder 26 februari 2013   11 jaar oud
Gekraagde Roodstaart. Foto van Monique Bogaerts van Wikipedia, GNU Free Documentation License

Het nieuwe seizoen van Beleef de Lente gaat weer van start. Op vrijdag 1 maart gaan de camera’s aan in acht verschillende vogelnesten. De webcams volgen alle hoogte- en dieptepunten van de vogels tijdens het broedseizoen. Via..


Lees verder 26 februari 2013   11 jaar oud

Het Centrum voor Genetische Bronnen van Wageningen UR heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken de Nederlandse bomen genetisch in kaart gebracht. Dit is de Nederlandse bijdrage aan het eerste FAO-onderzoek naar de..


Lees verder 25 februari 2013   11 jaar oud
Rode kelkzwam

Ook als het vriest zijn er paddenstoelen. Rode kelkzwammen vallen zelfs goed op in het kale winterse landschap. Deze felgekleurde opruimers van dood hout zijn er nu meer dan vroeger. Het staat vast dat de rode kelkzwammen zich op..


Lees verder 25 februari 2013   11 jaar oud
Mijnen van Chromatomyia aprilina

In onze bossen worden de groene blaadjes van de Wilde kamperfoelie stilaan zichtbaar. Die vallen nu goed op in het verder kale bos. Op sommige van die blaadjes kan je in de winter lichtgekleurde patronen zien. Een teken dat het..


Lees verder 25 februari 2013   11 jaar oud

Archief