Natuurberichten

Pagina 1450 van 1527 - 15268 Resultaten

Purperreiger. Foto: Ruud van Beusekom

Na een lange winter in Sierra Leone, is Purperreiger Gerrit weer terug in Nederland. Gerrit is één van de tien purperreigers die door Vogelbescherming Nederland en Bureau Waardenburg gezenderd is. De zenders leveren een schat aan..


Lees verder 28 april 2009   14 jaar oud
boommarter ROLLIN VERLINDE

Dit voorjaar worden er weinig muizen in het bos gevonden. Dit levert vermoedelijk ook minder jonge boommarters op. ..


Lees verder 28 april 2009   14 jaar oud
eekhoorn

Het favoriete in het wild levende zoogdier van Nederland is bekend: de eekhoorn, dat meldden het natuurtijdschrift Grasduinen en de Zoogdiervereniging gister live in de uitzending van Vroege Vogels Radio. De egel eindigde op..


Lees verder 27 april 2009   14 jaar oud
No Description Provided

Door het zeer warme weer van de afgelopen weken zijn al veel libellen uitgeslopen. Ondanks dat het water lang koud is gebleven dit voorjaar heeft de ontwikkeling weinig vertraging opgelopen. Sterker nog: ze zijn er vroeg bij...


Lees verder 27 april 2009   14 jaar oud
Muizenstaart
Klaas Ybema

Muizenstaart is een vrij zeldzaam klein plantje dat tussen het gras niet gemakkelijk opvalt. Rond deze tijd is de voorjaarsbloeier tijdelijk beter te vinden. Zo bracht een toevallige ontmoeting in Zeeland onlangs een sneeuwbal..


Lees verder 27 april 2009   14 jaar oud
Marmergrondel

Waterschap Veluwe heeft een nieuwe vissoort in zijn werkgebied: de marmergrondel. De komende jaren zijn nog meer van dit soort grondels te verwachten. Enkele exemplaren van de marmergrondel zijn gevangen door de viswerkgroep van..


Lees verder 26 april 2009   14 jaar oud

Alle gezenderde kolganzen die door de Natuurkalender gevolgd worden, zijn aan hun reis naar hun broedgebied begonnen. Gans Cas vloog in één keer van Nederland naar Oost Polen: een afstand van ruim 1000 kilometer hemelsbreed! Nu..


Lees verder 25 april 2009   14 jaar oud
gaffelreebok door Bas Worm (uitsnede)

Reeën zijn bezig met een enorme opmars in Nederland: de 100.000 komt al in zicht. De laatste jaren komen ze weer in vrijwel het hele land voor. In het Groene Hart worden ze echter niet of nauwelijks gezien. ..


Lees verder 25 april 2009   14 jaar oud
Grauwe Gors

Het gaat niet goed met de akkervogels in Nederland. Soorten als veldleeuwerik, patrijs en grauwe gors zijn met meer dan 90% afgenomen sinds de jaren zestig. Gele kwikstaart, kneu en graspieper zijn sinds die tijd gehalveerd...


Lees verder 24 april 2009   14 jaar oud
Boomjesslak2009-11A

Zeenaaktslakken zijn dieren die zich meestal voeden met slechts één of hooguit een paar nauw verwante voedselbronnen. De boompjesslak voedt zich hoofdzakelijk met twee soorten hydroidpoliepen: penneschaft en zeecypres. De keuze..


Lees verder 24 april 2009   14 jaar oud

Archief