Natuurberichten

Pagina 788 van 1537 - 15361 Resultaten

Sus scrofa. Wild zwijn

Anders dan verwacht, komen wilde zwijnen niet naar Berlijn om afval of andere menselijke voedselbronnen te eten. Ook in de stad eten ze overwegend natuurlijk voedsel. Dit blijkt uit de inhoud van 247 magen van wilde zwijnen uit..


Lees verder 9 juni 2017   6 jaar oud
heideblauwtje - primair

De afgelopen dagen is het heideblauwtje al vanaf verschillende locaties gemeld, soms ook al in flinke aantallen. Het heideblauwtje is een Rode Lijstsoort en kan in hele kleine populaties nog jaren overleven. We zijn benieuwd waar..


Lees verder 9 juni 2017   6 jaar oud
Nymphaliday 2017 - primair

Een lezing van astronaut Andre Kuipers, workshops over vlindervriendelijk tuinieren door Lodewijk Hoekstra en nachtvlinders, ‘meet and greet’ met medewerkers van De Vlinderstichting, excursies en nog veel meer op Nymphaliday 2017,..


Lees verder 8 juni 2017   6 jaar oud
Florarijke akker in Midden-Limburg

Iedereen kent het leven en welzijn van de hamster en de vele akkervogels in Nederland. Zeldzamer dan deze soorten zijn echter tientallen plantensoorten binnen de akkerflora, die in geheel Nederland tot de meest bedreigde..


Lees verder 8 juni 2017   6 jaar oud
Witte haas

Hazen zijn een algemene soort in Nederland, maar het Groningse platteland heeft een paar bijzondere hazen. Ze zijn wit. De eerste melding van een witte haas die werd aangetroffen in Groningen was in 2009. Sindsdien zijn ze per..


Lees verder 8 juni 2017   6 jaar oud

Hoewel een groot deel van ons land bestaat uit moerassen, weten we eigenlijk maar weinig af van de paddenstoelen die er voorkomen. Maar daar kan natuurlijk wat aan gedaan worden. De afgelopen dagen werden de oevers in het..


Lees verder 7 juni 2017   6 jaar oud
Drachtig vrouwtje levendbarende hagedis

Na de paring in mei ontwikkelen de eieren van reptielen zich in het moederlichaam. Meestal leggen reptielen eieren in een leerachtige kalkschaal en zetten die af in de grond of op plekken met broeiwarmte. Maar liefst vier van de..


Lees verder 7 juni 2017   6 jaar oud
Acrocephalus arundinaceus. Grote karekiet

De karekiet, wie kent ‘m niet? De kleine karekiet kom je buiten nog regelmatig tegen, maar de grote karekiet is in rap tempo aan het verdwijnen. Waren er in de jaren ’60 nog duizenden, vandaag de dag zijn het er minder dan 100. De..


Lees verder 6 juni 2017   6 jaar oud
Gewone braam

Juni, bramenmaand? Voor een lekkere bramensnoeppartij moeten we wachten tot augustus, de oogstmaand. Maar voor de echte bramenliefhebbers, batologen genaamd, is juni de topmaand. Dan staan de bramen namelijk in bloei! En bloemen..


Lees verder 6 juni 2017   6 jaar oud
Vliegend hert mannetje

Het vliegend hert is zonder twijfel de meest imposante onder de insecten. Met zijn grootte tot wel 9 centimeter en de enorme, geweivormige kaken laat hij op de meeste mensen een onuitwisbare indruk achter. Graag roepen we eenieder..


Lees verder 5 juni 2017   6 jaar oud

Archief