Natuurberichten

Pagina 904 van 1532 - 15316 Resultaten

Vrouwelijke Kruisspin, een goed doorvoed exemplaar van een vorig najaar (foto: Leo Vaes)

In ons land komen honderden soorten spinnen voor. Maar welke soorten wonen in onze tuin of zelfs in huis? Het VARA-programma Vroege Vogels organiseert sinds afgelopen zondag 6 september de Nationale Huis- en Tuinspinnentelling...


Lees verder 9 september 2015   8 jaar oud

Tijdens de stortbuien van de afgelopen tijd kwamen paddenstoelensoorten tevoorschijn die houden van een overdosis hemelwater. Teveel hemelwater is voor het verschijnen van veel paddenstoelensoorten ook weer niet bevorderlijk, maar..


Lees verder 9 september 2015   8 jaar oud

Vogels die afhankelijk zijn van grote insecten gelden als een goede graadmeter voor natuurkwaliteit. Daarom is het een bekroning voor het Fochteloërveen dat grauwe klauwieren er een zeer goed broedseizoen hebben gehad. Een paartje..


Lees verder 8 september 2015   8 jaar oud

In maart 2014 zijn in de Heelsumse beek 2400 larven van de kokerjuffer Lepidostoma basale uitgezet. De afgelopen maanden is de beek afgezocht naar de nakomelingen van deze uitgezette dieren en met succes: over een traject van..


Lees verder 8 september 2015   8 jaar oud
Grijze zeehond. LET  OP: waarschijnlijk gaat het hier om de gewone zeehond!

Zeehonden maken flinke tochten, blijkt uit opnamen van onderzoekers van Imares Wageningen UR, die zeehonden uitrusten met zenders...


Lees verder 7 september 2015   8 jaar oud

Het boomblauwtje heeft een aantal generaties per jaar. De rupsen leven op bloemknoppen. In het voorjaar worden eitjes afgezet op bijvoorbeeld vuilboom en hulst, die dan bloemknoppen hebben. In de zomer is klimop een goede..


Lees verder 7 september 2015   8 jaar oud

Eind augustus ontdekte een onderzoeksgroep een nieuwe plantensoort op Schiermonnikoog, de zeealant. Een zeer bijzondere vondst aldus boswachter Cynthia Borras van Natuurmonumenten: 'De vierde vindplaats in Nederland!'..


Lees verder 6 september 2015   8 jaar oud

Bijzondere filmbeelden van het vliegend hert. Terwijl een vliegend hert close up gefilmd wordt op een bloedende eik lijkt het dat hij bewust de camera beschiet met een vloeistof vanuit zijn achterlijf. In een andere opname zijn..


Lees verder 6 september 2015   8 jaar oud
gewone dwergvleermuis

Standaard onderzoek naar vleermuizen is specialistisch werk, kostbaar, tijdrovend en spreekt een beperkte groep mensen aan. Veel mensen vinden vleermuizen interessant en willen daar graag meer over weten. Als aanvulling voor het..


Lees verder 4 september 2015   8 jaar oud
middelste bonte specht - 3/3/2011

De opmars van de middelste bonte specht in Twente zet nog steeds door. Ben Hulsebos, die dit voorjaar weer tellingen van tientallen vrijwilligers van Sovon coördineerde, meldt dit voorjaar 242 territoria middelste bonte spechten;..


Lees verder 4 september 2015   8 jaar oud

Archief