Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 167 van 186 - 1852 Resultaten

Monarchvlinder klein

Afgelopen zaterdag heeft een monarchvlinder meer dan twee uur op een vlinderstruik in Veenendaal gezeten. Deze Noord-Amerikaanse soort wordt maar heel af en toe in Nederland gezien. Hij is bekend vanwege de lange trektochten naar..


Lees verder 4 september 2009   14 jaar oud
oranje luzernevlinder klein

In juli was de oranje luzernevlinder, een trekvlinder uit het zuiden, veel aanwezig in ons land. Deze vlinders hebben zich inmiddels voortgeplant; de komende weken kunnen we hun nakomelingen volop tegenkomen. Wellicht in grote..


Lees verder 3 september 2009   14 jaar oud
NNN2009 klein

Afgelopen vrijdagavond 28 augustus vond de vijfde nationale nachtvlindernacht plaats. Het weer was niet optimaal, maar volhouders werden beloond met flinke aantallen vlinders op stroop. Het lijkt dat de zwarte-c-uil de huismoeder..


Lees verder 31 augustus 2009   14 jaar oud
kleine tanglibel klein

Het proefproject Meers, het eerste natuurontwikkelingsproject langs de grensmaas, blijft zijn vruchten afwerpen. Sinds 2000 worden zelfs zo af en toe volwassen exemplaren van de kleine tanglibel waargenomen. Ook dit jaar zijn ze..


Lees verder 28 augustus 2009   14 jaar oud
sleedoornpage klein

De sleedoornpage is een zeldzame vlinder in Nederland. Door zijn verborgen leefwijze wordt hij al helemaal weinig gezien. De afgelopen week komen er een aantal meldingen binnen, vergezeld van foto’s...


Lees verder 27 augustus 2009   14 jaar oud
kleine paardenbijter

De afgelopen dagen komen er veel meldingen van paardenbijters binnen. Deze grote libel is verspreid over het hele land gezien. Ondanks de naam valt het gevaar voor paarden mee. ..


Lees verder 25 augustus 2009   14 jaar oud
vlinderwandelweekend klein

Tijdens de Pieterpadestafette afgelopen weekend was het klein koolwitje veruit de meest waargenomen vlinder. Was het klein geaderd witje na de eerste dag nog koploper; op zondag is deze vlinder flink ingehaald. ..


Lees verder 24 augustus 2009   14 jaar oud
wandelen klein

In het weekend van 22 en 23 augustus worden de vlinders geteld langs het Pieterpad. Deze Lange Afstands Wandeling loopt van Pieterburen in het Noorden van Groningen tot aan de Pietersberg in Zuid-Limburg. U kunt nog meedoen. Vorig..


Lees verder 20 augustus 2009   14 jaar oud
klein:

Elk jaar, in juli en augustus, worden er veel vragen gesteld over grote libellen die in de tuin worden gezien of in huis rondvliegen. Negen van de tien keer gaat het om de blauwe glazenmaker. ..


Lees verder 19 augustus 2009   14 jaar oud
klein geaderd witje klein

De witjes zijn weer los. De volgende generatie is volop actief en plaatselijk kun je grote aantallen bij elkaar aantreffen. Vooral het klein geaderd witje is momenteel veel te zien...


Lees verder 17 augustus 2009   14 jaar oud

Archief