Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 178 van 184 - 1833 Resultaten

atalanta fruit klein

Iedereen weet dat vlinders gek zijn op nectar uit bloeiende planten. De vlinderstruik is bijvoorbeeld een goede vlindertrekker. Maar… in het najaar zijn er ook vlinders die dol zijn op rottend fruit...


Lees verder 10 september 2008   15 jaar oud
zwarte c-uil

Stropen is een geweldige hobby. Het feit dat het ‘s nachts is en donker maakt het al spannend en je weet ook nooit wat je allemaal te zien krijgt. Vooral uilen zijn prima te stropen. ..


Lees verder 7 september 2008   15 jaar oud
bandheideman

De bandheidelibel is een mobiele soort die snel profiteert van nieuwe geschikte omstandigheden. Voor 1980 was deze opvallende libel nog nooit in Nederland gezien. Inmiddels heeft hij zich sterk uitgebreid en in delen van..


Lees verder 4 september 2008   15 jaar oud
goudvenstertje klein

Kabels langs de A2 die worden ontvreemd en de roof van mooie koperen beeldjes in Laren: het is oppassen voor de koperuil in Nederland, die momenteel volop aanwezig is. Er zijn overigens geen aanwijzingen dat deze algemene soort..


Lees verder 2 september 2008   15 jaar oud
weeskind klein

Al voor het vierde jaar wordt de nationale nachtvlindernacht georganiseerd. Honderden mensen gaan vrijdagavond 29 augustus met behulp van speciale lampen en ‘geheime’ strooprecepten nachtvlinders lokken. Dit jaar wordt het extra..


Lees verder 29 augustus 2008   15 jaar oud
boomblauwtje

Het boomblauwtje, een dagvlindertje, is momenteel volop te zien in de tuin, op de bloemknoppen van de klimop. Zoek niet naar het blauwe vlindertje, maar naar eitjes en de groene rupsen...


Lees verder 27 augustus 2008   15 jaar oud
klein koolwitje klein

Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus hebben meer dan 200 mensen in estafette het Pieterpad gewandeld van Pieterburen tot en met de Pietersberg. Er werden, ondanks het tegenvallende weer, duizenden vlinders geteld in deze doorsnede..


Lees verder 26 augustus 2008   15 jaar oud
blauwe glazenmaker klein

Veel mensen hebben tegenwoordig een vijver in de tuin. In het voorjaar is dat een paradijs voor kikkers en padden, nu sluipen er de blauwe glazenmakers uit...


Lees verder 22 augustus 2008   15 jaar oud
heivlinderhei

Een fraaie wandeling over de bloeiende heide. Blauwe lucht met stapelwolken en een lekkere temperatuur van 22 graden. Bij een pol struikheide gekomen lijkt deze te ontploffen van de vlinders. Herstellen de heidevlinders zich?..


Lees verder 20 augustus 2008   15 jaar oud
basilicum

Voor bij de mozarella met tomaat stond de basilicum in de vensterbank van de keuken. Hoewel we er regelmatig van gebruikten ging hij toch wel erg snel op. Nader onderzoek bracht ons bij de dader...


Lees verder 18 augustus 2008   15 jaar oud

Archief