Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Deel deze pagina

Pagina 38 van 38 - 378 Resultaten

onderhoud oever

In de zomermaanden groeit de natuur volop. Beheerders van natuurterreinen zijn druk in de weer om de natuur op een goede manier te beheren. Zo moet bijvoorbeeld oevervegetatie van vennen en plassen worden gemaaid en verwijderd...


Lees verder 20 juni 2008   13 jaar oud
aantasting door paardenkastanjemineermot

Op veel plaatsen vertonen de bladeren van paardenkastanjes weer massaal bruine vlekken. Het gaat om aantastingen door de paardenkastanjemineermot. ..


Lees verder 16 juni 2008   13 jaar oud
Steenuil_Athene

Juni is altijd weer de periode dat de kuikens van steenuilen sterk groeien. Het zijn drukke tijden voor de ouders die het voedsel voor de hongerige jongen aan moeten slepen. In deze tijd jagen ze daarom ook overdag. ..


Lees verder 10 juni 2008   13 jaar oud
Vraat aan eiken

Nog steeds komen van allerlei kanten berichten dat eiken worden kaalgevreten door spanrupsen van de Kleine wintervlinder, de Grote wintervlinder en de Kleine Voorjaarsspanner. Onderzoekers ontvingen onder meer meldingen over..


Lees verder 27 mei 2008   13 jaar oud
Sluipwespje Leen Moraal

Dood hout van dikke oude bomen zie je in Nederland niet veel en de zwammen die daaraan gebonden zijn, zijn dan ook zeldzaam. Nog zeldzamer zijn de insecten die leven in deze zwammen...


Lees verder 21 mei 2008   13 jaar oud
wijngaardslak Ottburg

Van mei tot en met juli zoeken de wijngaardslakken elkaar op om te paren. Rond deze tijd is het heel goed mogelijk dat je ergens een parend stelletje aantreft. ..


Lees verder 15 mei 2008   13 jaar oud
Grutto

Als ambassadeur van het Nederlandse polderlandschap wordt de grutto scherp in de gaten gehouden. Dat heeft echter niet kunnen verhinderen dat het aantal grutto’s in de afgelopen decennia enorm is afgenomen. De eerste nesten van..


Lees verder 9 mei 2008   13 jaar oud
Otter Hugh Jansman, Alterra

Het gaat goed met de otter. In de natuurgebieden de Weerribben en de Wieden is het aantal otters afgelopen jaren gegroeid tot ongeveer 35 dieren...


Lees verder 22 april 2008   13 jaar oud

Archief