Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 39 van 45 - 445 Resultaten

Kaartje verspreiding

Voor 19 diersoorten van de Rode Lijst moet snel actie worden ondernomen omdat hun behoud in Nederland onvoldoende gewaarborgd is. Datzelfde geldt voor zes habitattypen. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van Alterra..


Lees verder 16 oktober 2009   14 jaar oud
Natuurbrug Crailoo

Het gebruik van de natuurbrug Zanderij Crailoo, de langste natuurbrug ter wereld, blijkt volgens onderzoekers van Alterra behoorlijk goed aan de verwachtingen te voldoen. Van dertien zoogdiersoorten, zes soorten amfibieën en twee..


Lees verder 9 oktober 2009   14 jaar oud
Brandganzen

De minister van LNV heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de afronding van de evaluatie van het opvangbeleid voor overwinterende ganzen en smienten. Circa 60% van de ganzen blijkt inderdaad in de daarvoor bestemde gebieden te..


Lees verder 5 oktober 2009   14 jaar oud
IJzeroer

Omvorming van landbouwgronden naar natuur is een van de manieren om de EHS te realiseren. Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgronden blijkt in de praktijk vaak lastig vanwege de voedingsstoffen die zich in grote hoeveelheden..


Lees verder 25 september 2009   14 jaar oud
Sloot Wieden Krabbenscheer

Laagveensloten huisvesten een rijkdom aan bijzondere waterfauna – zoals bijvoorbeeld larven van de gevlekte witsnuitlibel, een soort van de Rode Lijst, waarvan de populaties in onze laagveengebieden de belangrijkste van..


Lees verder 11 september 2009   14 jaar oud
Rhododendroncicade

Wie goed rondkijkt komt op dit moment de Amerikaanse rhododendroncicade wel tegen. Bij de rhododendron zijn in het voorjaar bleekgroene insecten te vinden die veel op bladluizen lijken, hoewel ze veel beweeglijker zijn. Dit zijn..


Lees verder 4 september 2009   14 jaar oud
Knoppergal eikel

"Ik zie ineens vreemd geribbelde eikels die ik aanvankelijk niet eens als eikel herkende, totdat ik het napje zag, want dat is niet vergroeid. Is dit een of ander galletje?" Een waarnemer stuurde onlangs dit bericht naar..


Lees verder 28 augustus 2009   14 jaar oud
Geeserstroom

Wanneer herstelmaatregelen in beken worden uitgevoerd, ontstaan soms nieuwe stukken beekloop. Vaak wordt er vanuit gegaan dat de ongewervelde waterdiertjes die in de oorspronkelijke beek leven, deze nieuwe plekken vanzelf weten te..


Lees verder 21 augustus 2009   14 jaar oud
Larve essenprachtkever

Al sinds 2002 worden in de Verenigde Staten en Canada op grote schaal bomen aangetast door de Aziatische essenprachtkever. In Europa komt deze kever niet voor. Of moeten we zeggen: nòg niet? Tijdige melding van aantastingen zijn..


Lees verder 16 augustus 2009   14 jaar oud
Steekmug

Als gevolg van globalisering komen nieuwe soorten muggen en knutten makkelijker dan voorheen ons land binnen, bijvoorbeeld via importproducten. Zo wordt in Nederlandse kassen momenteel de ‘tijgermug’ wel eens gesignaleerd, een..


Lees verder 7 augustus 2009   14 jaar oud

Archief