Natuurberichten

Uitgever: Provincie Gelderland

Gelderland heeft veel natuur. De provincie zorgt ervoor dat onze omgeving rijk aan natuur blíjft en dat iedereen daarvan kan genieten.

Pagina 2 van 15 - 146 Resultaten

Oogstdag

Snel iets doen voor klimaat en biodiversiteit? Geef jonge boompjes uit de natuur een nieuwe plek om te groeien. Dat is in een notendop het landelijke initiatief Meer Bomen Nu. Simpel en effectief. De organisatie wil in Gelderland..


Lees verder 30 september 2022   8 mnd oud
Header natuurvriendelijke tuin

Komende week begint de herfst! Het is de ideale tijd om je tuin om te toveren tot een welkome plek voor dieren, planten én jezelf. Wil je dat ook, maar weet je niet goed waar te beginnen? Volg dan de gratis online tuincursus van..


Lees verder 17 september 2022   8 mnd oud
Tiny Forest header

Weet jij een stuk ongebruikte grond in de buurt dat vraagt om een beetje groen? Of heb je in je eigen tuin een stukje ‘over’? Overweeg een Tiny Forest: een boost voor de biodiversiteit en een koeler, aangenamer klimaat. In de..


Lees verder 19 augustus 2022   9 mnd oud
De Houtakker

Bedrijventerreinen en biodiversiteit een gekke combinatie? Of juist een kans? In opdracht van provincie Gelderland onderzocht NL Greenlabel twee bedrijventerreinen, in Apeldoorn en Barneveld. Hoe kunnen we groen en duurzaamheid..


Lees verder 5 augustus 2022   9 mnd oud
Leidsche Hoeven

Natuurgebied de Leidsche Hoeven staat prachtig in bloei. Drie jaar geleden is dit gebied tussen Geldermalsen en Culemborg omgevormd van landbouw naar natuur. Een veelbelovend plaatje. Maar hoe ontwikkelt de natuur zich echt? De..


Lees verder 22 juli 2022   10 mnd oud

Heb jij een idee om jouw stad of dorp te vergroenen en klimaatslim te maken? Neem de uitdaging aan: doe mee met de Challenge Groene Icoonprojecten van de provincie Gelderland. Je kunt vanaf 5 september 2022 subsidie aanvragen voor..


Lees verder 8 juli 2022   10 mnd oud
Een wolf in zijn leefgebied

Er zijn twee wolvenwelpen gezien op de Midden-Veluwe. Dit blijkt uit een waarneming die binnen is gekomen bij het Wolvenmeldpunt. Het is nog onbekend welke wolven de ouders zijn. Vanwege de huidige locatie op de Midden-Veluwe is..


Lees verder 28 juni 2022   11 mnd oud
Draadgentiaan

Dit voorjaar heeft de provincie Gelderland in het Noordijkerveld de laatste 10 hectare natuur ingericht. Daarmee is de kern van dit nieuwe natuurgebied gereed. De tijd en goed beheer moeten de rest doen. Bij de huidige inrichting..


Lees verder 24 juni 2022   11 mnd oud
Wolf

Er is een wolvenwelp gezien in het wolvenleefgebied op de Noord-Veluwe. Dit blijkt uit twee bevestigde waarnemingen die zijn binnengekomen bij het Wolvenmeldpunt. Er is ook een zichtwaarneming binnengekomen van vijf welpen. Dit is..


Lees verder 17 juni 2022   11 mnd oud
Aanleg poel

Als ik wil bouwen of ondernemen in de Gelderse Groene Ontwikkelingszone, wat moet ik dan doen om de natuur ter plaatse te versterken? De provincie Gelderland heeft een puntensysteem ontwikkeld waarmee initiatiefnemers dat nu..


Lees verder 10 juni 2022   11 mnd oud

Archief