Natuurberichten

Uitgever: Werkgroep Europese Orchideeën

Pagina 4 van 5 - 42 Resultaten

wit bosvogeltje gadget

Het jaar 2013 is ten einde, wat vaak resulteert in lijstjes. Lijstjes om de hoogtepunten van het afgelopen jaar te rangschikken. Zo ook met inheemse orchideeën. Hoe gaat het met de bosvogeltjes, schroeforchissen en de..


Lees verder 2 januari 2014   9 jaar oud

Het Kleine Orchideeën Kwartet wordt afgesloten met de vierde en laatste orchidee, Veenmosorchis. Deze is zeer zeldzaam geworden en kan alleen nog gevonden in een aantal laagveenmoerassen en natte heidevelden. Bijzonder aan..


Lees verder 4 december 2013   9 jaar oud
nieuwe close up Welriekende schroeforchis of Moerasschroeforchis,   Werkgroep Europese Orchideeën, http://www5.knnv.nl/werkgroep-europese-orchideeen

In september 2011 berichtte de Werkgroep Europese Orchideeën over een nieuwe soort schroeforchis (Spiranthes) in Nederland. Dit jaar werd de soort wederom aangetroffen op een tweetal locaties...


Lees verder 16 november 2013   9 jaar oud
Rietorchis in De Staart, Oud Beijerland

De Werkgroep Europese Orchideeën wil mensen stimuleren zelf orchideeënbiotopen te beheren. Daarom geeft de WEO binnenkort een cursus en een boekje uit dat specifiek in gaat op het beheer van biotopen buiten natuurgebieden...


Lees verder 7 september 2013   9 jaar oud
Honingorchis. Lauwersmeergebied

Na 2003 zijn er op Schiermonnikoog geen meldingen meer gedaan van Honingorchis. Ondanks diverse zoekacties in de periode 2003 - 2013 is de soort niet meer aangetroffen op het eiland. Hierdoor lijkt de soort hier voorgoed te zijn..


Lees verder 7 augustus 2013   9 jaar oud
Honingorchis

Vandaag de derde soort in het Kleine Orchideeën Kwartet: Honingorchis, een kleine, onopvallende orchidee die in Nederland nog maar van één plek met één populatie bekend is. De eerste weken van juli vindt de hoofdbloei plaats...


Lees verder 3 juli 2013   9 jaar oud
Brede orchis (Dactylorhiza majalis)

De afgelopen tijd wordt veel gesproken over de (ver)late bloei van diverse plantensoorten. Sommige orchideeënsoorten, waaronder Groenknolorchis, zijn dit voorjaar ook laat. Maar andere, zoals het Vogelnestje, helemaal niet. Bloei,..


Lees verder 7 juni 2013   9 jaar oud
Brede orchis (Dactylorhiza majalis)

De komende maanden zullen diverse orchideeën in bloei komen. Omdat de bloei van veel planten met circa twee weken vertraagd is vergeleken met de afgelopen jaren, zullen we ook nog even kunnen genieten van soorten die..


Lees verder 27 mei 2013   9 jaar oud
Duinwespenorchis - Epipactis helleborine subsp. neerlandica

De Werkgroep Europese Orchideeën (W.E.O.) heeft 2013 uitgeroepen tot het jaar van de Duinwespenorchis. Duinwespenorchis een echte ‘Nederlandse’ ondersoort die in Nederland beperkt is tot de kustregio; de verspreidingsgegevens zijn..


Lees verder 7 mei 2013   9 jaar oud
Kleine keverorchis

De eerste bloeiende orchidee werd vorig jaar op 14 april aangetroffen op Vlieland. Het betrof een Kleine keverorchis, een soort waarvan nog niet eerder zulke vroege bloei was waargenomen. Wie meldt dit jaar de eerste bloeiende..


Lees verder 24 april 2013   9 jaar oud

Archief