Natuurberichten

Uitgever: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 273.000 hectare natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Het zit in onze natuur.
Deel deze pagina

Pagina 7 van 8 - 76 Resultaten

Groene strand terschelling

Bij de notaris op Terschelling is de handtekening gezet onder een bijzondere grondruil. De eigenaren van Paviljoen de Walvis zien een droom uitkomen: ze worden eigenaar van de grond onder hun bedrijf aan het Groene strand in..


Lees verder 25 juli 2016   5 jaar oud
Afwisseling meidoorns en grasland in beeld middels fotomast

Op 24 juni hebben Agrarische Natuur Vereniging Het Binnenveld, Vereniging Mooi Wageningen en Staatsbosbeheer de inrichtingsschets voor de Binnenveldse Hooilanden aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de provincie Gelderland..


Lees verder 28 juni 2016   5 jaar oud
Kamervoort Zwarte Stern

Al jaren legt Staatsbosbeheer met behulp van vrijwilligers 140 broedvlotjes uit voor zwarte sterns. Een aanpassing bij de nestvlotjes heeft er voor gezorgd dat de populatie geleidelijk is gegroeid van 60 paar in 2011 tot 101 paar..


Lees verder 9 juni 2016   5 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

Voor zover bekend zijn er vandaag voor het eerst één of meer jonge visarenden geboren in Nederland. Vorige maand was al duidelijk dat er een paartje visarenden voor het eerst aan het broeden was in de Biesbosch, nu blijkt dat het..


Lees verder 1 juni 2016   5 jaar oud
Backpackers met honden in Mallebos

Heerlijk met de hond wandelen in de natuur is ontspannend. In de kwetsbare natuur zijn hier wel regels voor en moeten honden vaak aan de lijn. Want loslopende honden in kwetsbare natuur kunnen vervelende gevolgen hebben voor de..


Lees verder 6 mei 2016   5 jaar oud
Zeearend met drie jongen in Roggebotzand

In Nationaal Park Lauwersmeer is in ieder geval één jonge zeearend uit het ei gekropen. Staatsbosbeheer is erg blij dat de in dit natuurgebied levende zeearenden toch weer succes hebben met broeden. Dit broedgeval geeft opnieuw..


Lees verder 4 mei 2016   5 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

De visarend is terug als broedvogel in Nederland. De boswachters van Staatsbosbeheer in de Biesbosch hielden de afgelopen weken twee paartjes visarenden nauwlettend in de gaten. Na paringen, nestbouw en baltsgevechten is het dan..


Lees verder 1 mei 2016   5 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

De boswachters van de Biesbosch hebben goede hoop dat dit jaar voor het eerst een visarend in Nederland gaat broeden. Sinds 2014 overzomerden meerdere visarenden in Nationaal Park De Biesbosch. Ze bouwden er diverse nesten, maar..


Lees verder 28 april 2016   5 jaar oud
Vier wandelende mensen in het Mallebos bij Spijkenisse

Nederlanders brengen veel meer tijd binnen door dan ze willen. Maar liefst tweederde van de Nederlanders wil graag meer buiten zijn. Dit terwijl de meeste Nederlanders in de wintermaanden bijna negentig procent van de tijd of meer..


Lees verder 8 april 2016   5 jaar oud
Malus sylvestris, wilde appel

In het Nederlandse bos zijn nog maar enkele plekken waar de wilde appel groeit. In totaal gaat het om niet meer dan 250 exemplaren. Om te voorkomen dat de soort verdwijnt, worden op locaties waar de wilde appel nog voorkomt of..


Lees verder 5 april 2016   5 jaar oud

Archief