Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 11 van 11 - 106 Resultaten

Een olifant loopt langs een safaritour in Zuid-Afrika

Corona heeft ons harde lessen geleerd over onze relatie met de natuur. Aangezien in de komende weken verdere versoepelingen worden doorgevoerd, is dit het moment om eens bewust stil te staan en goed na te denken over onze eigen..


Lees verder 14 mei 2021   3 jaar oud

Uit het NINA-rapport 'Wolf attacks on humans: an update for 2002–2020' blijkt dat in Europa, ondanks de stijging van het aantal wolven, een aanval van een wolf op een mens nog steeds hoogst onwaarschijnlijk is. Lees hier de..


Lees verder 7 mei 2021   3 jaar oud
Eveles Magoli, ranger in het grensgebied van Malawi en Zambia

Het traditionele man-/vrouwbeeld is aan het veranderen: ook vrouwen doen levensgevaarlijk werk om wilde dieren te beschermen in Malawi en Zambia. Vrouwelijke rangers weten als geen ander wat het inhoudt om in de frontlinie te..


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud
Boomplantactie van IFAW en Bangalow Koalas in New South Wales.

Sommige bomen hebben beide wereldoorlogen, de gevolgen van klimaatverandering en het verlies, en nu ook de geleidelijke terugkeer, van belangrijke dieren zoals wolven overleefd. Voor vele mensen over de hele wereld hebben bos en..


Lees verder 21 april 2021   3 jaar oud
Een zadelrobjong in de Saint Lawrencebaai tijdens de openingsdagen van de Canadese commerciële zeehondenjacht in 2009. Dat jaar zijn 280.000 zadelrobben gestorven.

... ondanks de pandemie, publieke verontwaardiging en een sterke afname van de vraag. Daarbij zijn zeehonden nu in een groter gevaar dan ooit door klimaatverandering en verlies van leefgebied. Lees hier meer over de bedreigingen..


Lees verder 14 april 2021   3 jaar oud
Jonge wolvenpup uit Duitsland_lead

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke..


Lees verder 7 april 2021   3 jaar oud

Archief