Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 2 van 11 - 101 Resultaten

Een bedreigd Chinees schubdier in het gras.

Schubdieren zien er niet alleen uniek uit. Als tuiniers spelen ze ook een belangrijke rol in het ecosysteem van de Aziatische en Afrikaanse leefgebieden waar ze wonen. Ondanks hun charmante uiterlijk en hun verdiensten voor de..


Lees verder 4 maart 2023   2 mnd oud
Herten wandelen door open land bij Beremytske Biosphere tijdens de oorlog in Oekraïne.

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Experts hebben in die tijd een enorme milieuschade vastgesteld, inclusief de vernietiging van ecosystemen. ..


Lees verder 25 februari 2023   3 mnd oud
koala lead

Helaas zijn er in Australië in 2022 tientallen koala's door aanrijdingen om het leven gekomen en gewond geraakt. Hier komen de overstromingen in verschillende delen van het land nog eens bij, dus de koala's hebben het echt zwaar..


Lees verder 18 februari 2023   3 mnd oud
Elliot rust in een stal met een van de verzorgers bij Wild is Life

Een snelle actie heeft het leven gered van een jong olifantenkalfje dat een dorp in de buurt van Victoria Falls (Zimbabwe) was binnengelopen. Het jonge mannetje werd lastig gevallen door toeristen toen rangers van de Forestry..


Lees verder 12 februari 2023   3 mnd oud
Bultrugdolfijn in een zwembad in Bahrein voordat deze weer in de oceaan wordt vrijgelaten.

Drie bedreigde dolfijnen zijn weer vrijgelaten in de wateren van Bahrein, ruim een jaar na hun illegale vangst. De dieren moesten optreden in een openbaar aquarium van een toeristenresort. De Bahreinse overheid nam contact op met..


Lees verder 4 februari 2023   3 mnd oud
Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   4 mnd oud
Een wilde neushoorn verkent een waterpoel in Kaziranga National Park in India

Assam in India, waar de grootste populatie eenhoornige neushoorns ter wereld leeft, telt vandaag de dag bijna 2.900 dieren. De soort was ooit wijdverspreid in de hele noordelijke regio, maar werd begin jaren 90 door stroperij aan..


Lees verder 21 januari 2023   4 mnd oud
Baby wombat kijkt voorzichtig naar buiten vanuit een hok.

Er wordt een toevloed van ontheemde, gewonde en verweesde wilde dieren verwacht in West-Australië door catastrofale overstromingen. Dieren die holen en tunnels graven, zoals wombats, zijn extreem kwetsbaar voor overstromingen: hun..


Lees verder 15 januari 2023   4 mnd oud
Leeuwenwelpjes gered uit de oorlog in Oekraïne worden tijdelijk verzorgd in Poznań Zoo.

Oekraïne heeft veel particuliere dierentuinen en andere privé-eigenaren die illegaal wilde dieren fokken voor de nationale en internationale handel in exotische huisdieren. Vier leeuwenwelpen en een luipaardwelp zijn gered uit..


Lees verder 31 december 2022   5 mnd oud
Een zeeschildpad zwemt door het Great Barrier Reef, Queensland, Australië.

Tijdens de 15e Conferentie van de Partijen (CoP15) van het Verdrag inzake Biologische Diversiteit van de Verenigde Naties, zijn de partijen een wereldwijd kader voor biodiversiteit overeengekomen, dat doelen stelt voor..


Lees verder 24 december 2022   5 mnd oud

Archief