Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.
Deel deze pagina

Pagina 2 van 3 - 24 Resultaten

Een giraf bij zonsopkomst in Amboseli National Park, Kenia.

Is de giraf een bedreigde diersoort? Dat is een ingewikkeld verhaal. Er leven nog ongeveer 68.000 giraffen in het wild. Het aantal giraffen is in de laatste dertig jaar dramatisch afgenomen – met maar liefst veertig procent. Dit..


Lees verder 10 juli 2021   2 mnd oud
Cupid

In het noorden van Nieuw-Zuid-Wales in Australië werd eind mei een koala gered, nadat ze gedesoriënteerd aan de kant van de weg was aangetroffen. Het bleek om een koalamoeder te gaan met een jong in haar buidel. De koala's werden..


Lees verder 3 juli 2021   2 mnd oud
Walvis scheidt zeer voedingsrijke ontlasting uit.

Iedereen poept: wormen, koeien, mensen... Poepen hoort bij het leven. Weet jij welke ontlasting belangrijker is dan andere? Van alle ontlasting die wordt geproduceerd op onze aardbol is walvispoep zonder meer het belangrijkst, en..


Lees verder 26 juni 2021   2 mnd oud
Een familie Aziatische olifanten in het Jiangcheng-gebied in Yunnan, China

De laatste tijd staat de tag #migratingelephants in de schijnwerpers op sociale media in en buiten China. Een kudde Aziatische olifanten trekt naar het noorden in de provincie Yunnan (in het zuidwesten van China). De kudde heeft..


Lees verder 19 juni 2021   3 mnd oud
Door IFAW gesponsorde dierenarts in het Bonorong Wildlife Hospital

Kim Meijer is 35 jaar en heeft als dierenarts op vele plekken ter wereld gewerkt. Maar er is niets dat zoveel indruk op haar heeft gemaakt als de unieke diersoorten van Australië. Lees hoe ze bij Bonorong Wildlife Hospital and..


Lees verder 11 juni 2021   3 mnd oud
Drie vrouwen zitten bij een waterpoel in Kenia

Klimaatverandering heeft invloed op alles: de menselijke gezondheid, bedreigde diersoorten en onze leefgebieden. Het terugdringen van de wereldwijde uitstoot van broeikassen is een hele uitdaging, maar als we onze krachten..


Lees verder 5 juni 2021   3 mnd oud
Nania met haar verzorger en haar schapenmaatje Whisty.

"De dag waar we zo lang naartoe hebben geleefd, is eindelijk aangebroken: de uitslag van olifant Nania's DNA-onderzoek is binnen. Leeft Nania's familie nog? Kunnen we haar herenigen met haar kudde, of liever gezegd haar moeder? Na..


Lees verder 30 mei 2021   3 mnd oud
Een bijzonder moment als Sizi voor het eerst kennis maakt met Amira.

Zes verweesde olifantenkalfjes werden deze week van Harare naar Victoria Falls in Zimbabwe verplaatst. Door deze verplaatsing van 900 kilometer is hun vrijheid weer een stapje dichterbij. Deze kalfjes zijn klaar voor de tweede..


Lees verder 22 mei 2021   3 mnd oud
Een olifant loopt langs een safaritour in Zuid-Afrika

Corona heeft ons harde lessen geleerd over onze relatie met de natuur. Aangezien in de komende weken verdere versoepelingen worden doorgevoerd, is dit het moment om eens bewust stil te staan en goed na te denken over onze eigen..


Lees verder 14 mei 2021   4 mnd oud

Uit het NINA-rapport 'Wolf attacks on humans: an update for 2002–2020' blijkt dat in Europa, ondanks de stijging van het aantal wolven, een aanval van een wolf op een mens nog steeds hoogst onwaarschijnlijk is. Lees hier de..


Lees verder 7 mei 2021   4 mnd oud

Archief