Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 2 van 11 - 106 Resultaten

boskariboe, kariboe, rendier, in NP Grand Jardins in Quebec

Kariboes in Canada kregen in 2003 landelijke bescherming en sindsdien zijn er verschillende acties geweest om deze dieren en hun leefgebied te beschermen. Helaas heeft nog niets een merkbare impact gehad. Ondertussen staat de..


Lees verder 22 april 2023   1 jaar oud
IFAW, WTI en leden van het Assam Forest Department laten zes Himalayagieren vrij in het wild

Onlangs sloegen zes gieren hun enorme vleugels uit tijdens hun vlucht terug naar het wild in de buurt van Jorhat in Assam, een deelstaat in het noorden van India. De gieren hadden allemaal een gruwelijke vergiftiging overleefd die..


Lees verder 15 april 2023   1 jaar oud
een zadelrobbenpup op het ijs in de Golf van St. Lawrence, Canada, 2003

Het is niet alleen de wrede en nutteloze commerciële zeehondenjacht die Canadese zadelrobben het leven moeilijk maakt. Deze geliefde zeezoogdieren hebben ook te kampen met de gevolgen van klimaatverandering. ..


Lees verder 3 april 2023   1 jaar oud
Honderden schildpadden werden geconfisceerd toen een man ze probeerde te smokkelen via de landsgrenzen van Syrië en Jordanië. Ze werden vervolgens naar het door het IFAW gesteunde Al Ma'awa Nature and Wildlife Center (Princess Alia Foundation) in Jordanië gebracht om te rehabiliteren.

IFAW helpt dieren te redden uit de illegale handel en criminelen te vervolgen op een manier waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Dieren die levend uit de illegale handel worden gered, krijgen vaak minder aandacht dan..


Lees verder 26 maart 2023   1 jaar oud
Lindsay Lewis van het Paarl Mountain Nature Reserve inspecteert een valstrik tijdens een strikkenpatrouille door het natuurgebied.

Valstrikken zijn stille en onzichtbare moordenaars en een zeer wrede vorm van stroperij. Gevangen dieren staat een pijnlijke dood te wachten. Even buiten Kaapstad, een stad die omgeven wordt door een van de meest unieke..


Lees verder 18 maart 2023   1 jaar oud
Een bedreigd Chinees schubdier in het gras.

Schubdieren zien er niet alleen uniek uit. Als tuiniers spelen ze ook een belangrijke rol in het ecosysteem van de Aziatische en Afrikaanse leefgebieden waar ze wonen. Ondanks hun charmante uiterlijk en hun verdiensten voor de..


Lees verder 4 maart 2023   1 jaar oud
Herten wandelen door open land bij Beremytske Biosphere tijdens de oorlog in Oekraïne.

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Experts hebben in die tijd een enorme milieuschade vastgesteld, inclusief de vernietiging van ecosystemen. ..


Lees verder 25 februari 2023   1 jaar oud
koala lead

Helaas zijn er in Australië in 2022 tientallen koala's door aanrijdingen om het leven gekomen en gewond geraakt. Hier komen de overstromingen in verschillende delen van het land nog eens bij, dus de koala's hebben het echt zwaar..


Lees verder 18 februari 2023   1 jaar oud
Elliot rust in een stal met een van de verzorgers bij Wild is Life

Een snelle actie heeft het leven gered van een jong olifantenkalfje dat een dorp in de buurt van Victoria Falls (Zimbabwe) was binnengelopen. Het jonge mannetje werd lastig gevallen door toeristen toen rangers van de Forestry..


Lees verder 12 februari 2023   1 jaar oud
Bultrugdolfijn in een zwembad in Bahrein voordat deze weer in de oceaan wordt vrijgelaten.

Drie bedreigde dolfijnen zijn weer vrijgelaten in de wateren van Bahrein, ruim een jaar na hun illegale vangst. De dieren moesten optreden in een openbaar aquarium van een toeristenresort. De Bahreinse overheid nam contact op met..


Lees verder 4 februari 2023   1 jaar oud

Archief