Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 12 van 17 - 163 Resultaten

The common Caribbean coral Porites astreoides was found on both the artificial and natural reef.

Door de mens aangelegde bouwwerken zoals golfbrekers en aanlegsteigers komen steeds vaker voor in mariene kustgebieden. In de loop van de tijd vestigt zich zeeleven, zoals koralen, op deze bouwwerken. Zo ontstaan er kunstmatige..


Lees verder 4 juli 2021   2 jaar oud

De drie maanden durende walvis- en dolfijnonderzoeksexpeditie Ti Whale An Nou is 15 mei 2021 van start gegaan. De expeditie staat in het teken van het in kaart brengen van de aantallen walvissen, met name potvissen, en de routes..


Lees verder 30 juni 2021   2 jaar oud

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en Beneath the Waves (BTW) hebben de Caribbean Shark Coalition (CSC) gelanceerd. Het is een innovatief, nieuw platform om stakeholders, onderzoekers, overheden en financierders samen te..


Lees verder 25 mei 2021   2 jaar oud
Lesser Antillean Iguana (Iguana delicatissima)

Duizenden bewoners op St. Vincent hebben humanitaire hulp nodig na de recente uitbarsting van de vulkaan La Soufrière. Aangezien grote hoeveelheden hulpgoederen van heinde en verre komen, benadrukken twaalf Caribische organisaties..


Lees verder 23 mei 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april werden elf haaien voorzien van een zender, waaronder voor het eerst een zwangere vrouwelijke tijgerhaai en een bedreigde Caribische rifhaai in het Nederlands Caribisch gebied. De gegevens uit deze zenders..


Lees verder 7 mei 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april doen leden van de NFSXM, de DCNA, de SCF en Beneath the Waves haaienonderzoek in de territoriale wateren van Sint Maarten. Het doel van het project is om gegevens te verzamelen over haaien rondom Sint..


Lees verder 18 april 2021   3 jaar oud
ontmoeting mantarog lead

DCNA werkt samen met het Caribbean Islands Manta Conservation Program, een project van Manta Trust, en Observation.org om lokale manta- en duivelsroggen in het Caribisch deel van het Koninkrijk te onderzoeken en te beschermen...


Lees verder 3 april 2021   3 jaar oud

Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden is de zee-egel Diadema antillarum gekweekt. Deze algeneter is belangrijk voor herstel van de koraalriffen rond Saba en Sint Eustatius (Caribisch Nederland). De eerste gekweekte jonge dieren..


Lees verder 31 maart 2021   3 jaar oud

Voor de inwoners en toeristen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius is er informatiemateriaal ontwikkeld over de regelgeving van internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (ook wel bekend als..


Lees verder 24 maart 2021   3 jaar oud
Sabal antillensis lead

Na veertig jaar is de status van de Sabal palm op de eilanden Bonaire en Curaçao opnieuw in kaart gebracht. Er was een opvallend verschil tussen de twee eilanden. Door actief parkbeheer heeft Curaçao een meer dan drievoudige..


Lees verder 18 maart 2021   3 jaar oud

Archief