Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 17 van 17 - 165 Resultaten

Dolphins around Bonaire

In een poging hoognodige informatie over lokale populaties van zeezoogdieren, haaien, roggen en grote baarsachtigen te verzamelen, heeft STINAPA Bonaire een online monitoringsformulier voor alle bezoekers van het Yarari..


Lees verder 27 maart 2019   5 jaar oud

Sint Maarten is het eerste Nederlands Caribische eiland waar de nieuwe koraalziekte ‘Stony Coral Tissue Loss Disease’ is ontdekt. Tussen de 50 en 90 procent van Sint Maartens steenkoralen is ofwel geïnfecteerd of reeds..


Lees verder 14 maart 2019   5 jaar oud
Door ontbossing en overbegrazing door loslopend vee kan de bodem niet meer worden vastgehouden door begroeiing en ontstaat erosie.  Regenwater en wind zorgen ervoor dat de grond in zee eindigt wat samen met ongezuiverd afvalwater een grote bedreiging vormt voor de koraalriffen.

Wageningen University & Research concludeert in een alarmerend rapport dat de spectaculaire natuur op Bonaire, Saba en St. Eustatius ernstig bedreigd wordt. De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vraagt dringende natuur- en..


Lees verder 1 maart 2019   5 jaar oud
Saba reptiel

Op Saba, Sint Maarten, Sint Eustatius en de Saba Bank leven minimaal 35 dier- en plantensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, zogenoemde ‘endemen’. Nog eens 188 soorten komen enkel voor op de omliggende eilanden. Het..


Lees verder 13 februari 2019   5 jaar oud

Op de zes Nederlandse Caribische tropische eilanden vind je de meest diverse en bijzondere ecosystemen van het Nederlandse Koninkrijk: van adembenemende koraalriffen tot uitbundige nevelwouden: in deze spectaculaire natuurwereld..


Lees verder 6 februari 2019   5 jaar oud

Archief