Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 4 van 23 - 225 Resultaten

Voortuinen in Pijnacker

Meer groen in particuliere tuinen is niet alleen nodig voor klimaatadaptatie en biodiversiteit in steden. Het lijkt ook grote invloed te hebben op de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Dat is een van de conclusies uit een..


Lees verder 6 april 2023   11 mnd oud
Stormbos bij Exloo

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat een zeer zware storm Nederland trof. Samen met de storm van een half jaar eerder werd een enorme verwoesting aangericht in de bossen. Miljoenen bomen werden geveld en duizenden..


Lees verder 2 april 2023   11 mnd oud
Binnenveldse Hooilanden

Overal in Nederland wordt natuur verbeterd of aangelegd. Vaak om maatschappelijke problemen op te lossen. Onderzoekers van Wageningen University & Research roepen de hulp in van het publiek om een landelijk overzicht van deze..


Lees verder 10 maart 2023   1 jaar oud
Linievijver in Breda

Kleine waterdieren zoals kokerjuffers en muggen- en libellenlarven geven een indruk van de waterkwaliteit op die plek. Dankzij de webapp Waterdiertjes.nl kan iedereen hieraan bijdragen. Wat zegt de opbrengst van 2022 ons? Dat het..


Lees verder 8 maart 2023   1 jaar oud
Vrouwe Justitia

Mooi Wageningen en Wageningen University & Research organiseren op zaterdag 1 april een symposium over burgerparticipatie en de vraag of en hoe de gang naar de rechter in het natuurlijk domein kan worden voorkomen. ..


Lees verder 7 maart 2023   1 jaar oud
Zeegras, Bahama's

Zeegras: groene bladeren die in de stroming meewuiven. Je ziet er allerlei vissen tussen en zeeschildpadden die grazen. Ze zijn waakzaam en houden in de gaten of er een haai in de buurt is. De wortels van het zeegras zijn verstopt..


Lees verder 1 maart 2023   1 jaar oud
Zeearend

Wat zijn de negatieve gevolgen voor roofvogels nu het aantal windturbines in Nederland alleen maar toeneemt? En hoe kunnen we die voorkomen? ..


Lees verder 28 februari 2023   1 jaar oud
Onderzoek naar leefgebied inheemse kwal in Caribisch gebied

Onderzoekers van Wageningen University & Research en de Universiteit van Amsterdam hebben ontdekt dat een invasieve plant de competitie aangaat met een inheemse kwal. De zeegrassoort Halophila stipulacea is erg succesvol in het..


Lees verder 20 februari 2023   1 jaar oud

Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil...


Lees verder 18 januari 2023   1 jaar oud
Grazende zeeschildpad bij een voor onderzoek geplaatste kooi

Veel zeeschildpadden brengen hun hele volwassen leven door in een omgeving zonder natuurlijke vijanden. Dat komt door overbevissing op hun belangrijkste vijand, de tijgerhaai. Hierdoor is nauwelijks bekend wat de impact van haaien..


Lees verder 23 december 2022   1 jaar oud

Archief