Natuurberichten

Uitgever: Waarneming.nl

Pagina 2 van 2 - 18 Resultaten

rivieroever - primair

Het is weer tijd voor de rivierrombout. Larven van deze bijzondere libel kruipen uit de rivier de strandjes op. Daar barst het huidje van de larve open, en de libel ‘sluipt uit’. De Vlinderstichting, EIS Kenniscentrum insecten en..


Lees verder 20 juni 2019   4 jaar oud
Insectencamera in het wormerveld

Op een zonnig veld van zorgboerderij Saens Groen in Wormer kwamen recent onderzoekers en belanghebbenden bij elkaar voor de landelijke aftrap van een nieuw monitoringssysteem voor insecten. Het systeem maakt het voor het eerst..


Lees verder 1 juni 2019   4 jaar oud
argusvlinder primair

De argusvlinder is één van de snelst verdwijnende vlindersoorten in ons land. Om een actueel beeld te krijgen van de verspreiding, hebben De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor het zesde jaar op rij een telweekend gehouden...


Lees verder 24 mei 2019   4 jaar oud
argusvlinder op muur - primair

Het gaat al een tijdje niet goed met de argusvlinder. Om in beeld te krijgen waar deze boerenlandvlinder in Nederland nog te vinden is, organiseren De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor het zesde jaar op rij een landelijke..


Lees verder 9 mei 2019   4 jaar oud
buizerd

Eind 2003 werd Waarneming.nl opgericht. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn er veel waarnemingen aan ons doorgegeven. Zoveel zelfs dat we inmiddels de 50 miljoen waarnemingen voorbij zijn. Sinds de lancering van het..


Lees verder 9 oktober 2017   6 jaar oud
Zwartstreeplieveheersbeestje

Het zwartstreeplieveheersbeestje is een Midden-Europese soort die zich afgelopen jaren voorzichtig lijkt uit te breiden. In 2016 is voor het eerst een klein aantal individuen gevonden in Nederland, in een sparrenbos in..


Lees verder 26 juni 2017   6 jaar oud

Zitten kieviten in de nazomer en herfst vooral op grasland, of juist op akkers? In het kader van het Jaar van de Kievit vroegen Sovon en Waarneming.nl om groepen kieviten én hun biotoop door te geven. Waarnemers zagen vooral..


Lees verder 23 december 2016   7 jaar oud
Tafeleenden

De Tafeleend neemt snel af, maar waardoor is nog niet precies duidelijk. Er lijkt iets mis met de opbouw van de populatie. Om daar meer over te weten te komen, turfden waarnemers in heel Europa de geslachtsverhouding bij deze..


Lees verder 12 februari 2016   8 jaar oud

Archief