Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 9 van 18 - 178 Resultaten

ghost gear

Wereldwijd is meer dan de helft (66%) van de zeezoogdieren, de helft (50%) van de zeevogels en ook alle zeven soorten zeeschildpadden slachtoffer van plastic afval in zee. Uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF)..


Lees verder 23 oktober 2020   1 jaar oud
Siberische tijger

Een tijgerwelp die vorig jaar in de wildernis van het Russische verre oosten werd vrijgelaten na een verblijf in een opvangcentrum, is in september dood aangetroffen. Hij was gedood door stropers. Twee mensen zijn aangehouden. ..


Lees verder 16 oktober 2020   1 jaar oud
Aangespoelde zee-egels, Kamtsjatka, Rusland

Op de kust van het Russische schiereiland Kamtsjatka in het Noordpoolgebied zijn grote hoeveelheden dood zeeleven aangetroffen. WWF-experts in Rusland vermoeden dat een zeer giftige stof vanaf land in de oceaan is gelekt, waardoor..


Lees verder 9 oktober 2020   1 jaar oud
Wulpen in de weilanden met molen

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) opent een nieuwe aanvraagronde voor het Biodiversiteitsfonds voor soortenonderzoek in Nederland. Het fonds heeft als doel het ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek voor bescherming..


Lees verder 8 oktober 2020   1 jaar oud
Tijgerhuid en tijgerbotten

Door zwakke wetgeving en beperkte controles op faciliteiten met in gevangenschap levende tijgers in de EU en het VK, is er een aanzienlijke kans dat delen van tijgers, zoals huiden en botten, in de illegale handel terechtkomen. De..


Lees verder 2 oktober 2020   1 jaar oud
Plastic op het strand

Sinds 26 september 2019 tekenden tweehonderd bedrijven en toerisme-organisaties de International Tourism Plastic Pledge. Een initiatief van MVO-Nederland gesteund door WWF. We zien meer en meer plastic in de natuur en op onze..


Lees verder 26 september 2020   1 jaar oud

Op 22 en 23 september bezochten duikende onderzoekers de door WNF en ARK Natuurontwikkeling aangelegde oesterbank bij de Borkumse Stenen, een zeegebied in de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog. De oesters die in 2018 zijn..


Lees verder 25 september 2020   1 jaar oud
Walvishaai

Sinds de start van de samenwerking tussen Pakistaanse vissers en WWF-Pakistan in 2012, zijn in totaal 110 walvishaaien veilig vrijgelaten door getrainde vissers. En dat is best een hele prestatie als je weet dat dit de grootste..


Lees verder 18 september 2020   1 jaar oud
Koala

Een nieuw rapport van WWF-Australië laat zien wat de impact van de bosbranden van 2019-2020 was op koalapopulaties. Uit het rapport blijkt dat de bosbranden resulteerden in het verlies van ongeveer 71 procent van de..


Lees verder 12 september 2020   1 jaar oud
Together4Forest campagne

De Europese Unie is nog altijd één van de topimporteurs van soja, palmolie en hout uit gebieden waarvoor vaak bossen en andere waardevolle natuurgebieden zijn vernietigd. Europa heeft geen wetgeving tegen ontbossing. Vanaf vandaag..


Lees verder 11 september 2020   1 jaar oud

Archief